Wednesday, April 27, 2016

#1473 - Sudah Ku Tahu - Projector Band

Hye Readers,




Pernah dengar lagu dari Projector Band yang bertajuk Sudah Ku Tahu tak? Lagu ini sekarang merupakan salah satu dari lagu yang tengah top (ketika aku menulis entry ini).dekat Malaysia ini. Tapi apakah elemen yang membuatkan makin lama makin orang suka?

Sebenarnya agak lama jugak kita tak dengar lagu-lagu rock kapak ini popular. Tapi apakah sebenarnya kekuatan lagu ini sampaikan ramai yang nak buat cover, belum masuk drum cover dan juga macam-macam jenis cover.


Pada pendapat aku, antara kekuatan lagu ini adalah kualiti lagu itu sendiri dan ditambah pula dengan kekuatan vokalis Projector Band. Namun selain dari itu aku rasa ada beberapa elemen yang membuatkan lagu ini mudah diterima ramai. 

Bagi mereka yang pada tahun 80an & 90an, mereka pasti merindukan lagu-lagu bergenre Rock Kapak dan lagu ini serba sedikit menimbulkan nostalgia ketika mereka masih muda-muda. Tambahan pula sekarang kebanyakkan artis cenderung untuk mengeluarkan lagu-lagu berentak pop dan balada. 

Semoga Projector Band akan terus menghasilkan lagu-lagu yang berkualiti dan tidak hanya menjadi 'one hit wonder"

Regards,
-Strider-

3 comments :

  1. lagu ni la roomate aku dok main tiap2x hari sampai naik bosann dah aku dengar. hahaha

    ReplyDelete
  2. suka dengar lagu ni terhibur juga

    ReplyDelete