Friday, May 9, 2014

#1407 - The Liebster Award by Niesa Lovecrew

Hye Readers,



Hari ini aku nak bersegmen sikit sebab baru-baru ini aku telah ditag oleh Niesa and few others untuk Liebster Award. So sebelum aku terlupa baik aku siapkan entry pasal ini dulu. Ini first time aku join sebenarnya.

Mengikut apa yang aku baca kat blog Niesa, Kita kena jawab soalan daripada orang yang tag kita, pastu kita buat soalan dan tag beberapa blogger untuk dorang lak jawab soalan kita. Jadi tanpa membuang masa mari aku mulakan segmen ini dengan menjawab soalan-soalan Niesa ini.

1. Tempat yang korang nak sangat pergi?
- Selain daripada rumah Allah, memang banyak tempat rasa nak pegi..tapi for now paling rasa nak pergi ialah Anfield, Liverpool..hahaha

2. BLOGGER yang teringin sangat korang nak ajak g date dan kenapa?tak kisah laki ke perempuan.(jeng,jeng,jeng,hahaha)
- Soalan killer ini kena bg jawapan killer gak...Sebenarnya lan teringin sangat nak ajak Niesa date sebab lelaki kena laa date perempuan kan??kalau lelaki date lelaki nanti orang pikir lain..hehehe

3. Antara perangai pelik korang?
Tak sure plak apa yang pelik, tapi rasanya antara yang pelik ialah bila selalu cakap depan cermin.

4. Hadiah hari jadi yang di idam-idamkan.
Ticket perlawanan bolasepak Liverpool vs Manchester United dekat stadium Anfield.

5. Ciri-ciri pasangan idaman (nak jugak tanya. Haha)
Enjin turbo, Rim 18'..bla..bla..sebenarnya saya tak ada ciri2 wanita pilihan ini. bak kata lagu backstreet boys "As Long As You Love Me" pun dah cukup dah....
6. Warna yang paling korang tak suka?

7. Bila marah,korang buat apa?
Depends pada tahap kemarahan. biasa kalau marah, saya akan walkaway..dan kalau malas nak pikir, sy akan sumbat telinga dengan earphone sambil pasang lagu kuat2...

8. Korang seorang yang.....?
Jujur, baik, cekal, amanah, taat, gigih, setia, ikhlas, perkasa, murni, rajin, dan sewaktu denganya...

9. Salah satu makanan kegemaran.
Apa-apa jenis masakan yang ada ayam..especially ayam masak lemak.

10. 1 perkataan yang menggambarkan blog korang.hehe
Carca merba

11. Komen ikhlas tentang blog niesa.
Secara jujurnya blog Niesa nie sedap mata memandang. Kombinasi warnanya just nice untuk membuatkan kita membaca entry plus takde widget-widget yang memberatkan blog dan membuatkan ia lambat loading.

So itu antara jawapan-jawapan untuk soalan yang Niesa berikan. So the next step aku kena bagi plak soalan aku and kena tag orang plak untuk jawab kan??hehehe..Jadi, ini merupakan soalan-soalan aku plak :-

1) Sampai bila korang nak blogging?
2) Apakah event blogging yang best korang pernah pergi? dan kalau tak pernah pergi join any event, apakah yang korang ingin sertai??
3) Apakah yang anda harapkan dari pasangan anda?
4)Describe your worst ex ( soalan kat facebook aku..hahaha)
5) Genre muzik yang anda minati?
6) If there one thing that can make you happy, what would it be?
7)  Kalau korang ditakdir tidak blogging, agak2 macam mana korang mengisi masa lapang??

Memandangkan aku suka no 7, jadi aku hanya bertanyakan 7 soalan sahaja. dan untuk kali ini aku akan tag sebanyak 7 orang..Mereka itu ialah seperti berikut ;-


Kepada mereka yang tak kena tag lagi don't worry, aku masih ada few Libster punya entry and aku akan tag korang next yaa.. :D

Regards,
-Strider-

43 comments :

  1. ok akak tak buat lagi.... hu hu hu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lagi kak???cepat buat..lepas nie nak tag akak pulak..hahaha

      Delete
  2. Wahhhh !!! Pengakuan eksklusif !! Nak ajak Niesa date. Alamakkk ! Kena tag pula dah. Menyesal baca. Kekekeke. :P

    Btw , perangai kita hat yang bila marah tu sama. Hahahahaha. Sejibikkkk !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...yang 1st tu, i reserved my comment..hahahaha

      Delete
  3. Perkataan date detected!!!
    Woot woot
    Muahahahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyak...ini detect pakai apa???script salah nie..hehehe

      Delete
  4. Tak tag #UltrasAJ pun......
    Apaaaa???? Nak date dengan Niesa?
    Macam mane dengan S dan B (Bukan name sebenar???)
    Hahahahhahahahha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. AJ punya soalan nanti mestilah lagi pedas lagi meletup...ada lagi LA yang belum buat nie..hehehe

      Delete
  5. kena tag eh..ok2..nanti kita jawab eh.... tengah cari jawapan yang tepat dan padat..kena study dulu soalan tu betul2... akekeke..klik huawei utk anda...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..okay naniey..selamat menjawab..hehehe

      Delete
  6. punya la banyak soalan nk kena jawab sampai ko lupa soklan no 6 xde jawapan eh Lan...ko jgn tag akak tau..akak pemalas...hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru igt nak tag lepas nie..hehehe..no 6 tu memang sengaja dihilangkan..hehehe

      Delete
  7. ada soalan yang lan tak jawab tu..no.6 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. almak yer ker??kira burn jer laa okay tak???hehehe

      Delete
  8. Nasib tak tag azlan sbb pasti dh de yg tag dia juga... Hehe

    ReplyDelete
  9. Wahh.. soalan no 2 tu mmg terbaik!!!.. sempoi je.. gentle bro.. :) :)
    Aku kena tag jugak ke huhu... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes bro..tapi kalau ade masa buat laa..take ur time, kalau rasa xnk jawab pun takpe..hehehe

      Delete
  10. tengok tajuk entry ni, teringat entry kita yang masih outstanding..dah banyak kena tag ni..camne nak jawab..

    Vanish power & smookey bear for you..

    ReplyDelete
  11. *wink*wink* jawapan soalan no 2....nk kna ajak nurie n bella terjah sini nih....hihi

    ReplyDelete
  12. Ooo... Nk ajak Niesa dating yeee.. Abes tu, yg utube gurlz tu nk letak mana? Eheee..

    ReplyDelete
  13. main pusing2 dah husna tengok sapa yg kena tag tuh..hehehe..

    ReplyDelete
  14. Uishh....kena amik masa nak join entry entry award begini...hahah....nampak ngat malasnya

    ReplyDelete
  15. Eh sama lah kena tag dgn kak Niesa. Tp kak Niesa punya part tak buat lagi ehehe kejap lagi kot. Amboi ehem ehem Lan dgn kak Niesa :p

    ReplyDelete
  16. komen aku ..kali bola..ha..ha.. dari tiket sampai tmpat nak p..
    eh jawpan colour baju...???
    yg bab dating tu memng killer question niesa ..asalnya aku nak je tulis nak date dgn hang? nampak ke gayan di situ.. btw aq pun x de jwapan utk soalan tu... :)

    ReplyDelete
  17. Hari ini hari Ida BW... wahhh semakin ramai dah bloger yg join The Liebster Award... gud luck En Lan..

    ReplyDelete
  18. nahhh una dah jawab dah heheheheheh

    http://newhusnayusof.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-5-azlan-stider.html

    ReplyDelete
  19. hehe tag la biar lebih sikitttt

    ReplyDelete
  20. dirent ajak cik niesa dating yer? hehehe

    ReplyDelete
  21. cara atasi marah tu bagus . sis pun x berani nak letak ciri idaman . itu semua kuasa Allah nak beri kita camna sesuai . as long as kami serasi utk hidup bersama .

    ReplyDelete
  22. meh nak quote sikit.

    "11. Komen ikhlas tentang blog niesa.
    Secara jujurnya blog Niesa nie sedap mata memandang. Kombinasi warnanya just nice untuk membuatkan kita membaca entry plus takde widget-widget yang memberatkan blog dan membuatkan ia lambat loading."

    Serius terlepas pandang perkataan BLOG pada soalan dan jawapan tu.. hahaha!

    Sorryyy. XD

    ReplyDelete
  23. saya ada juga tag aduh tak tahu sempat atau tak hujung minggu penak sikit.semalam sebuk membaking kuih heee

    ReplyDelete
  24. Assalammualaikum... strider,

    pehh... selamat tak kena tag,..

    mselim3

    pls: sorry strider.. buzy... ehhehee

    ReplyDelete
  25. salam. ohh..suka makan ayam la ni kan hahha

    ReplyDelete
  26. Nah nah nah , dah jawab dah !

    http://nadiaradzif.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-azlan-strider.html

    ReplyDelete
  27. dah jawab dah En. Lan oitttt...hope berpuas hati eh.. hehe
    http://upsidesdown.blogspot.com/2014/05/2-liebster-award-by-strider-buzz.html

    ReplyDelete
  28. Bahahaha....malas nk komen kat sini haihhh....kat mana2 dorg mamarazzi ni...

    ReplyDelete
  29. ohhh.. lan dh kena 2x. nina ad lg 2 tag buat entry.. hehehe. no 3 tu nina suka buat. ckp depan cermin. no 10 tu kita sama.. yeayyy

    ReplyDelete