Friday, December 13, 2013

#1299 - Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? by AkuPenghibur.com

Hye Readers,


Hari ini aku akan menjalani satu lagi training. jadi aku tinggalkan korang semua dengan satu auto published entry yang merupakan satu segmen dari blog Aku Penghibur. Nanti dah sampai rumah baru aku submit entry untuk segmen ini. 

Ini merupakan satu segmen yang menarik kerana dia suruh aku bercerita kenapa aku jadi blogger, Since hampir 3 tahun dah aku blogging secara serius, jadi aku akan pecahkan entry ini mengikut tahun.

Tahun Pertama.
- Aku register dengan blogger sebab lepas aku pasang internet aku dah tak tahu apa nak surf selain daripada facebook dan twitter. Untuk memaksimakan penggunaan internet, jadi aku mula laa register blog atas nama Striderbuzz. Target aku ialah supaya blog aku dapat bertahan selama 6 bulan.

Tahun Kedua.  
Setelah berjaya mengharungi tahun pertama.tahun kedua aku lebih mula fokus kepada menjadikan blog aku sebagai satu blog yang standard. Tahun kedua juga merupakan tahun dimana aku lebih banyak mengumpul tips dan juga mempelajari sesuatu dari meka yang lebih berpengalaman. 

Tahun Ketiga.
Ini merupakan satu tahun dimana aku kurang berblogging pada awal tahun kerana mempunyai komitmen di tempat lain.Tapi setelah set personal target akhirnya aku berjaya mengimbangi komitmen aku dan juga blogging at the same time.

Itu itulah secara ringkas tentang 3 tahun pengalaman aku menjadi blogger, tetapi kenapa aku menjadi blogger? Ia bermula daripada suka-suka yang bertukar kepada mempelajari sesuatu dan akhirnya menjadi sesuatu yang aku minat.

So kepada korang yang nak join segmen ini jangan lupa untuk klik banner diatas dan cepat-cepat buat entry. Tarikh tutup penyertaan ialah pada 28 Disember 2013. Dan segmen ini juga menyediakan hadiah seperti berikut: 

Hadiah

1 Blog Akan di Review Akupenghibur.com
10 pemenang Set Sarung Bantal Dan Sarung Tisu oleh
wirdaamir-world.blogspot.com
10 pemenang fridge magnet oleh dakuamatmenyintaimu.blogspot.com
2 X RM 5 Top up

Regards,
-Strider-

18 comments :

  1. saya jadi blogger sejak november 2013 ;) hehe

    ReplyDelete
  2. Semoga berjaya ya lan :)
    Ika nak join pun masih rasa serba salah ni hukhuk

    ReplyDelete
  3. all the best ye Azlan. Kalau segmen nak pkir2 bagi jwpn subjektif cenggini memang tak mampu la nak join. huhuh.. tak sempt. sbb skrg ni bz kemain

    ReplyDelete
  4. menarik segmen ni..menyingkap cerita blog kita.

    ReplyDelete
  5. gudluck ya strider..xsangka dh 3 tahun dh dlm dunia blog..niesa since 2009 tp x aktif sgt..haha..happy blogging.. :)

    ReplyDelete
  6. selamat bersegmen..sy isi dua tabung nuff, transition dan maple story :)

    ReplyDelete
  7. selamat bersegmen.. semoga terus sukses dlm dunia blogging.. :)

    ReplyDelete
  8. Lama dah bro Strider berblogging.. Semoga terus berjaya. All the best Striderbuzz.. :)

    ReplyDelete
  9. Semoga berjaya.. :) saya baru je dalam blogging, Sila la melawat.. http://itikelabus.blogspot.com/ .TQ.

    ReplyDelete
  10. alhamdulilah terima kasih kerana sertai segmen nie ^_^ menarik kisah kenapa jadi blogger

    ReplyDelete
  11. assalamulaikum.... ekin datang dari segmen yang sama... jemput la singgah ke blog ekin ya...

    http://cikash.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ReplyDelete
  12. hai azlan..

    datang singgah dari segmen yang sama.
    follow done, isi tabung nuffnang pun done.
    semoga berjaya.

    http://www.syuhada1981.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ReplyDelete
  13. salam gud luck awak, nak ajak join kontest kt blog saya pula. :) , peluang nak menag service like fanpage , businesscard n banyak lagi . masa dh tinggl 5 hari je lagi huhu http://www.mawardiyunus.com/2013/12/pelancaran-kontes-u-blogger_7.html

    ReplyDelete