Saturday, November 9, 2013

#1233 - Indra Putra Sarung Jersi Felda United

Hye Readers,

Cdt Picture: Sangkunang.blogspot

Jika sebelum ini ramai yang tertanya tanya kemana hala tuju Indra Putra bagi musim hadapan, kini semuanya telah terjawab apabila Indera telan mentandatangai kontrak selama setahun dengan pasukan yang akan bersaing dalam saingan Liga Premier musim depan iaitu Felda United.

Melalui kenyataan Kosmo Indra berkata peluang untuk bekerjasama dengan jurulatih baharu Felda United, Irfan Bakti Abu Salim turut menjadi antara faktor dia mengambil keputusan mengubah haluan dan keputusan yang di ambil adalah untuk masa hadapan.

Sebenarnya aku sendiri tak pasti apa yang dimaksudkan dengan masa hadapan oleh Indra itu. Secara zahirnya skuad Kelantan dianggap lebih berdaya saing daripada pasukan Felda United. Tapi aku menjangkakan yang Indra berpindah kerana gaji yang dibayar adalah lebih mahal.

Pada usia 32 tahun, sudah tentu Indra merasakan tawaran itu menarik jika dia dibayar lebih daripada skuad sekarang dan bagi aku itu lumrah pemain bolasepak. Even dekat luar pun player yang telah mencecah 30an akan cenderung memilih kelab yang membayar gaji mahal daripada bermain secara kompetatif.

All the best untuk Indra dan semoga pengalamanya luasnya dalam bolasepak mampu membuatkan Liga Perdana tahun hadapan lebih menarik.


Regards,
-Strider-

18 comments :

  1. Salam......membalas kunjungan dan follow blog ni! :D

    ReplyDelete
  2. dah tukar header... tahniah...salam blogging

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..saje jer cuba2 buat header..sebenarnya takde laa pandai pun..hehe

      Delete
  3. Umur baya-baya Indera ni, kalau dah tak dapat turun main lepas ni pun takpe asalkan bayaran gajinya masyuk. Main takat kumpul duit je lagi pas ni kot. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul..orang panggil retirement fund..hahaha

      Delete
  4. Mungkin Indra melihat peluang yg memungkinkan pengaruh beliau lebih mantap spt kesinambungan menjadi jurulatih Felda United pada suatu hari nanti.. wallahualam.. Semoga beliau terus berjaya dlm kerjayanya.. aamiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. logik gak tu bro..dia pun berpengalam luas dalam bidang bolasepak nie...

      Delete
  5. ooooooo..bab2 football ni yumida agak ketinggalan
    menimba pengetahuan baca kat sini..nice sharing

    ReplyDelete
    Replies
    1. its okay yumida..kita tak akan dpt mengikuti semua perkembangan serentak..hehe

      Delete
  6. Indra kan antara pemain yg hebat... pasti telah merencana hala tuju kariernya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu bro..hopefully apa dirancang menjadi...hehe

      Delete
  7. huhuhu... blog header sudah bertukar wajah... :)

    ReplyDelete
  8. Tak boleh nak salahkan pemain juga. Masa muda ni la diorang nak kumpul duit banyak-banyak untuk sara hidup bila capai umur tak laku nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu bro..dah tua nanti apa sangat kerja yang boleh dibuat..hehe

      Delete