Wednesday, September 18, 2013

#1147 - Cerita Seks for Andriod

Hye Readers,



Semakin kita maju, semakin mudah gejala social untuk berkembang. Baru baru ini aku ade terbaca yang zaman sekarang ini sudah ade application untuk cerita-cerita lucah di platform android.

Budak-budak  moden sekarang bukan lagi seperti kanak-kanak zaman dahulu, mereka kini masing-masing memiliki telefon bimbit sendiri malah ada di antaranya memiliki telefon dan tablet pintar yang mencecah ribuan ringgit

Jadi kepada mereka yang ada anak/anak buah/adik yang sedang membesar, anda sudah boleh cuba untuk mengawasi segala apps yang mereka download. Sebagai ibu/bapa atau pengjaga, aku rasa tak salah untuk kita buat spot check ke atas telefon mereka.

Aku tak tahu sejauh mana bidang kuasa pihak berwajib dalam kes-kes macam nie tetapi kita tak seharusnya mengharap pada mereka. Kita sebagai ibu/bapa atau penjaga harus mengawal benda ini dari merebak.

Regards,
-Strider-

9 comments :

  1. pernah aritu abg ipar beli tab
    tp beli yg second hand la
    rupanya dlm tu diorg xde buang video sex
    sekali anak buah bukak terjerit2 diorg
    nasib baik budak kecik lg..thn 1
    terus bapak diorg buang sume video dlm tu
    bahaya jugak erk..klo beli brg kita belum check segala benda dlm tu

    yumida isi tabung Nuffnang sini...selamat menabung :)

    ReplyDelete
  2. mmg sukar nak mengawal kemajuan teknologi mcm ni

    ReplyDelete
  3. memang mudah ar anak2 nak dapat.. huhuh

    ReplyDelete
  4. kalau apps maksudnya bebas install..makin susah jadi ibubapa sekarang ni. dunia tanpa sempadan..

    ReplyDelete
  5. walau dah dibekalkan dgn ilmu agama yg kukuh , tapi application camni kat smartphone akan tarik perhatian mrk ...

    ReplyDelete
  6. Semuanya di hujung jari. Semakin maju kita, semakin banyak kesan negatif yang dibawa bersama.

    ReplyDelete
  7. makin maju makin rosak budak2 kan..huuhu

    ReplyDelete
  8. hm.. mcm2 betul. tapi sekarang bila pakai smsung xminat sgt la dgn android. :( serabut sikit.

    ReplyDelete
  9. alah dh tgk kt apps.. xda pasal la nk install .. hahaa
    kt nokia pun ade

    ReplyDelete