Thursday, March 21, 2013

#1106 - Group Rokok Elektronik

Hye Readers,

Pinjam Gambar Inai Putih
Lama dah aku tak cerita pasal Rokok Elektronik..Mungkin disebabkan aku pun sibuk dengan komitmen yang lain..Baru baru nie aku ada terbaca tentang perkembangan group-group vapers(pengguna rokok elektronik) di Malaysia melalui blog Inai Putih..

Inai putih nie merupakan antara golongan terawal yang menggunakan rokok elektronik kat Malaysia..So far Inai Putih dapat detect lebih kurang 45 group vapers yang ade dekat facebook, antara group yang tersenarai ialah seperti berikut:-


  1. Gengsi Vapers Malaya
  2. Malaysia Vapers Corner
  3. Kakivapor
  4. Putrajaya Vapers
  5. Putrajaya Ecig Buy & Sell
  6. Ipoh Mali Vapers
  7. Taiping Vaporz
  8. Sabahan Vapers Group
  9. Sarawak Vapers Club
  10. Negeri Sembilan Vapers Corner
  11. N9 Vapers
  12. Geng Vapers Johor
  13. Geng Vapers Pasir Gudang
  14. Geng Vape Kuantan
  15. Terengganu Vapers Port
  16. Underground Vaperism Terengganu
  17. Malacca Vapers Group
  18. Kajang Vapers Kroni
  19. Malaysian Vapors Community [Open]
  20. Penang Vaporianz
  21. Vapors 7
  22. Vaping Utara
  23. Buy/Sell Vape in Malaysia
  24. VE Modder Group
  25. Vapers n the gengz Malaysia
  26. Kedah vapers
  27. HPVM2 – DIY Blend
  28. HP Vapers Malaysia
  29. Vapers Seller Malaysia
  30. VAPOR MALAYSIA OPEN GROUP
  31. Provari Malaysia
  32. E-jay Vaporazzi
  33. Vapers Traders Malaysia
  34. Malaysia Vaping – Juice Trade Zone
  35. Petaling Jaya Vapers
  36. Vmod Malaysia Community XL/2.0
  37. Malaysia Genheads Corner – sub MVC
  38. Setapak Vapers
  39. Malaysian Rare Vapers
  40. Puchong Vapors Community (PVC)
  41. VAPERS SUNWAY
  42. Persatuan Perokok Elektronik Malaysia
  43. Vaporz Owner Group (VOG)
  44. Provari Owner Club
  45. Liga Admin Grup Vapers Malaysia
  46. Kemenyan Vapors (Terbaru)
Group yang tersenarai nie sebenarnya terdiri daripada 3 ketegori..Pertama ialah group info sharing seperti group yang aku join sekarang iaitu Gengsi Vapers Malaya..Kedua ialah group untuk jual beli likuid serta product e-cig dan yang ketiga ialah group yang mengabungkan kedua-dua ketegori tersebut.

Sebenarnya pada pendapat aku lambakkan group vapers nie lebih bersifat territorial kerana hampir separuh daripada mereka berlandaskan tempat/daerah/negeri..Ini memudahkan mereka untuk mencari kawan-kawan dikalangan vapers serta senang untuk mereka mengajurkan vapeemeet.

So secara amnya ini merupakan berita yang baik pada mereka yang ingin bertukar kepada rokok elektronik kerana sumber-sumber dan sebarang pertanyaan dan maklumat boleh didapati melalui group-group tersebut.cuma aku harapkan senior senior dalam group tersebut tidak lokek untuk menurunkan ilmu serta tips berguna pada newbie..

So that's all for now..Esok 22nd  March merupakan World Vaping Day(WVD)..Last year aku sempat join abg aku bersama ahli Gengsi Vapers Malaya (GVM) untuk vapemeet dari pagi sampai malam tapi aku sempat stay sampai tgh hari jer..Header aku tu merupakan salah satu kenangan WVD 

Regards,
-Strider-

17 comments :

  1. Mr.JR pun dah gila vapor ni..
    Adehhh.....

    ReplyDelete
  2. Tarikh WVD masih belum ditetapkan lagi oleh HQ. Ada yang emncadangkan supaya ianya dijalankan pada bulan September ... tunggu dan lihat.

    ReplyDelete
  3. Selamat ke rokok eletrik ni bro? Hehe.. Sekadar bertanya. Saya bukan perokok. Hehe

    ReplyDelete
  4. ooo.. baru ngerti maksud header tu.. patut la lain mcm je tgk barang2 kat gmbr tu.. hehehe...

    kongsi byk2 lg info psl e-cig ni... boleh aku hasut bapak aku cuba benda ni.. dunhill pun dgr kata naik lagi 20sen.. adedeh.

    ReplyDelete
  5. wow banyak rupanya group vapers nih yer...

    bro ada details atau bukti kukuh tak yang vapers nih tak memudaratkan?? mungkin boleh bagi link tuh kat PM...TQ...:)

    saje nak tau sebenarnya sebab ada sorang abg ipar pun layan vapers nih jugak...;)

    ReplyDelete
  6. mak aih..ada group rupanya...kamu join semua ke??

    ReplyDelete
  7. waaaa, dah ada hari khas untuk disambut oleh vapers :-)

    ReplyDelete
  8. salam eh ada tmpt sy keje kak clenar tu kata pernh jumpa sorg budak melayu beli benda tu tapi pakai tak lama sb rosak heee

    ReplyDelete
  9. org kita suka benda pelik2 dan cept di gunakan. malu klu kita beli seperti di perbodohlan oleh arus zaman sahaja.

    ReplyDelete
  10. perghh..geng vapor pon siap ade group..group aktiviti hisap vapor beramai2 ke apa ni..hahaha..pelik lak aku..

    ReplyDelete
  11. Sorry..nk sibuk sikit...haha...nk kenal Liquid bru kami.....DREAM FLUID dgn pelbagai flavour...... 60pg 40vg. 6mg nic. Semua Premium blend.

    Flavor available:
    Honey berry
    Dream fever
    Oriental citrus
    Corny european
    Bubbly melon
    Hunny mix
    Coconut shake
    Pine crush

    bole Call/whatsapp/sms :-
    Me = 014-6278789 (sri)
    Nua Azmi = 016 3634156
    Area sek 28 shah alam/ Taipan USJ 10 or di kawasn yg berdekatan...send by hand.....kalau jauh kami akn send by post... RM12 sbotol... bli 10 botol ade diskaun….bli 25botol harga reseller.

    ReplyDelete
  12. ada tidak di daerah kemaman,kuantan EGO?? hub +601123085467 . info me. Thanks

    ReplyDelete
  13. info daerah kemaman, kuantan nak beli e-Cigarette EGO... +601123085467

    ReplyDelete
  14. I got my first electronic cigarette kit off of Vaporfi, and I love it very much.

    ReplyDelete