Tuesday, March 5, 2013

#1091 - Downtown Kg Baru Digegar!!!

Hye Readers,

Last week Downtown Kg Baru ade menjalankan beberapa event yang menarik sepanjang 3 hari disana..Tapi actually aku sempat cover story untuk jumaat dan sabtu jer sebab ahad tu aku lebih banyak bersantai dan berbincang untuk next event.

Event hari Jumaat diceriakan dengan celoteh DJ dari Bapakku Fm sebab pada hari itu mereka broadcast siaran mereka dari Downtown Kg Baru.Ia disusuli dengan gathering dari pemilik motor scrambler dan beberapa aksi freestyle mereka...jom layan beberapa keping gambar...

Sebahagian Aksi Freestyle

Pilih yang mana sau..semua gempak.

Acara penyampaian sijil penyertaan
Ia diikuti dengan events hari sabtu iaitu persembahan kumpulan The Mute dan juga pertandingan menari (theme k-pop) yang disertai oleh remaja yang masih bersekolah.Pada hari yang sama juga Secret Crew datang untuk menghiburkan penonton.

Secrets Crew sebelum perform

Orang Ramai Terhibur dengan Pertandingan Menari

Gabungan 3 Crew yang Bertanding


Tak cukup dengan itu 2 buah kelab kereta viva juga datang untuk menjayakan malam tersebut.Mereka terdiri daripada Viva Extreme Motorsport dan juga Republic of Viva...Kebanyakkan mereka melepak kat sana sambil memberi info tentang modifikasi kereta...

Viva Extreme Motorsport

Barisan Viva Yang Dipamerkan

Stylo beb kereta ini.

Untuk event hari Ahad mereka ade pertandingan Kopi Tarik yang juga turut dimeriahkan oleh pelawak lagenda negara A.R Badul...Untuk event ini aku tak sempat nak ambil gambar sebab aku busy dengan tugasan lain....

Sebenarnya banyak lagi gambar tapi aku tak boleh nak share sebab penat korang nak scroll nanti..Tapi kalau nak tengok yang tlain korang leh Klik Sini...So itu saja setakat ini..Kalau korang nak tau ape akitiviti mereka setiap minggu korang leh jer tanya kat FB mereka (Klik Sini)

So itu je laa entry aku dulu...Kepada yang minat kereta tu jangan kecewa sebab khabarnya 16 March 13  Downtown akan buat satu Autoshow tersebesar mereka (setakat ini) dengan mengumpulkan lebih kurang 100 biji kereta pelbagai konsep..So nantikan pengumuman mereka...

Regards,
-Strider-

16 comments :

  1. meriah betul event tu ; hehee. cm nk pergi jugak je. hehe.. btw, awk menang segmen dr blog hana, boley bg details x ?>

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea..yea...saya menang...hehehe..Boleh, nanti saya contact sponsor saya..hehehe

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  2. Replies
    1. jom beli laa satu...hehehe

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  3. dah lama tak turun Kg Baru...dulu selalu gak ke sana maso wife den menyewa kat sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti laa keluarga PM berkunjung kalau free..hehehe

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  4. syok la kan ada event2 cenggini.. dpt gak buang2 masa sekali sekala.. heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..dpt buang masa sambil berhibur..hehehe

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  5. Event ni azlan terlibat utk organize ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup kak..sy terlibat daripada sebahagian crew yang menjayakan event ni...hehehe

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  6. Masa event ni berlangsung, AJ lalu je...
    Tak singgah..
    Malam tadi nak gi tak bukak pulak.....
    Downtown ni bukak weekend je ke ape?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..alamak..rugi laa, tapi takpe..ade event yang lain nnt..hehehe..downtown ni dibuka setiap jumaat hingga ahad jer..hehehe

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  7. Wah... Orang kuat downtown Kg Baru ke bro?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde laa orang kuat..sebahagian daripada orang yang menyumbang tenaga jer..hehehe :P

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  8. Replies
    1. nanti kalau ade masa jemput laa datang kak..hehehe

      Regards,
      -Strider-

      Delete