Monday, February 25, 2013

#1079 - Autoshow at Downtown Kampung Baru

Hye Readers,

Dah dua hari aku tinggalkan blog nie tanpa sebarang update..Bukan sebab malas tulis atau tak ada idea tapi sebab ade commitment lain..Malam minggu yang lepas bertempat di Downtown Kampung Baru berlangsung acara autoshow selama 3 hari dari kelab-kelab yang berbeza...


Kereta-kereta yang dipamerkan kebanyakkan adalah kereta tempatan yang telah diubahsuai mengikut citarasa pemilik..Pemilik kebiasaanya akan menghabiskan lebih kurang RM 15K-30K dalam usaha menjadikan kerata mereka unik di jalan raya..


Sambutan pada malam tu amat menggalakkan dan khabarnya mereka akan kembali lagi semula ke Downtown bagi menjalankan satu pertandingan Autoshow berkekuatan 60 buah kereta dari pelbagai ketegori..Info mengenai event tu akan aku update kalau tarikh dah confirm atau kalau sempat..

In a meantime bagi korang yang nak mengetahui aktiviti yang ade dekat downtown ini atau teringin nak jalan aktiviti kat sini korang boleh berinteraktif bersama mereka di twitter : Downtownkgb atau pun facebook mereka : Malaytown Kampung Baru

Regards,
-Strider-

22 comments :

  1. Semalam i lalu kat situ......
    Tapi banyak kedai tak bukak lagi...
    Awal sangat kot..
    Yang nampak bebudak scram je.....
    Intai2 gak kot ternampak lan kat situ.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh..ari ahad moto scrambler...hehe..memang i xde kat sana pun mlm tu sbb hujan and nak kena prepare brang2 utk keje ari senin..hehehe

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  2. minat punya pasal sanggup diorg berhabisan untuk hias kereta

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa..kalau dah minat memang tak keberatan perabis..hehehe

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  3. Replies
    1. tak laa kak..hehehe..sy part of event crew jer...kete2 nie bukan sy punya..hehehe

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  4. Dahsyat dia orang make up kereta....
    huh!!! berapa kos tu agaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. purata 10-30K jugak laa bro..hehehe...

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  5. Amboi meriahnya , Kerapu x berkesempatan nak tgk. Tapi kalu da hobi memang la x berkira pasal duit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah next time kalau ade sy update awal skit..kalau berkesempatan datang laa..hehehe

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  6. mane gmbr kereta ang bro.. takkan dtg tgk je kot.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiks...kete aku xde dalam tu..hehehe...tak layak dipamerkan..hehehe

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  7. lip lap lip lap..mcm kapal angkasa pulak jadinya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laa...sib baik xde yang boleh terbang..hehehe...

      Regards,
      -Strider

      Delete
  8. ahli ke 401 kat sini..salam kenal tuan rumah

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal kak..hehe :D

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  9. RM 15K-30K bukan jumlah yg sikit...tapi kalau dah minat kan. semua pun boleh.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..lagipun maintanence kereta memang mahal..hehehe

      Regards
      -Strider-

      Delete
  10. Wah... Cantik-cantinya kereta... Suka tengok... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..lain kali kalau ade event yang sama jemput laa datang..hehehe

      Regards,
      -Strider-

      Delete
  11. Tudia, reta yang first tu kalau belok ada nak tecabut pintu masa drive. wohooo.

    kadang reta biasa ja. tp punya la boh excessoriii (eja salah malas nak pebetoi) tapi dah minat kan. setiap org ada minat masing masing. asalkan hati gumbira ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..tu dia..orang utara dah mai bercerita..hehehe.. :D

      Regards,
      -Strider-

      Delete