Thursday, January 17, 2013

#1031 - Doktor Mengamuk Sebab Anak Kena Tukar Kelas

Hye Readers,




Tadi aku ade baca berita kat Metro mengenai seorang doktor dan isteri yang mengamuk dekat balai polis hanya sebab anak dia ditukar kelas..Sebanar title Doktor tu saje je press letak sebab nak bagi paper laku..Its can happen to anyone yang ade masalah angry management..

Tak dinyatakan pulak secara detail apa yang berlaku tetapi parent itu ditahan kerana mengamuk di balai polis dan bagi aku itu satu tindakan yang childish....mengikut berita tu dia juga mengugut anggota polis sehingga membuatkan pasangan itu ditahan..Itu baru tukar kelas, belum lagi kalau kena tukar sekolah..

Sebagai seorang parent kita kenapa percaya dekat grading yang cikgu-cikgu berikan kerana mereka yang berada di sekolah tu...Mungkin harapan mereka terhadap anak mereka terlalu tinggi sehingga membuatkan mereka tertekan...Macam-macam manusia nie....

Regards,
-Strider-

10 comments :

  1. klu dh tak layak duduk kelas first memanglah kena tukar kelas... parents tu patut la ukur baju di badan sendiri...

    ReplyDelete
  2. Ntah apa-apa la. Redha ajelah dah kalau anak tu kena tukar kelas. Mungkin la ada sebab-sebab tertentu. Hidup kita ni kan macam roda, ada masanya kita ni duk kat atas, ada masanya kita kena duk kat bawah jugak kan. Ishh, Macam budak-budak ajelah. Haiyyya! :D

    ReplyDelete
  3. besar sungguh harapan dorang kat anak dorang kot. itu yg jadi macam ni...ish3. agak2 la dalam menaruh harapan supaya semua pihak tak tertekan...lebih2 lagi anak.

    takut menjejaskan emosi...nak2 nampak mak ayah kena tahan polis.

    ReplyDelete
  4. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...

    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...



    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...



    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  5. kadang cerita biasa-biasa, tapi tajuk tu yang boleh buat gempak...

    ReplyDelete
  6. memalukan je..dah anak yang bengap nak marah orang pulak..

    ReplyDelete
  7. susah lah kalau mcm ni.
    kalau anak dia lemah, dan ditempatkan di kelas pertama, susah anak dia nk fhm nnt... kemudian.. juga menyusahkan cikgu ..

    ReplyDelete
  8. tak dapat terima kenyataan yang anaknya kurang cerdik agaknya tapi parent tak boleh ada sikap macam tu, kut2 jadi contoh pulak ke anak.

    ReplyDelete
  9. HUk aloh..berat kes. Balik awal demo ni... Next time, pantau anak betul2 la.. hmm.. ksian.

    ReplyDelete