Monday, February 13, 2012

10 Fakta Mengenai Perempuan

Hye Readers,

Untuk entry  kali ini aku nak share tentang fakta mengenai perempuan...Aku tak kata ape yang aku tulis nie 100% betul sebab bila bab-bab macam nie biasanya melibat personaliti seseorang dan seperti yang kita tahu personaliti memang berbeza antara satu sama lain..

Selena Gomez
Pinjam Gambar Awek Bieber Jap..
Tapi kita tengok dari sudut general je laa..tapi untuk entry kali ini kita tengok 10 fakta mengenai perempuan dulu..Ade lagi sebenarnya yang bermain kat pikiran tapi nanti je laa aku sambung..Nak pikir 10 nie pun bukan sekejap..hahaha

1. Kebiasaannya bila seorang perempuan kata yang dia sedih tapi tak menangis korang jangan cepat percaya dengan ape yang korang nampak..Biasanya orang kata bila situasi macam tu terjadi perempuan nie sebenarnya tengah menangis dalam hati..

2. Bila perempuan buat tak tahu lepas marah elok laa kalau kita biarkan saje dia sorang2 untuk dia cool off..Bila dia dah cool baru laa kita mintak maafkan mengikut ayat text book iaitu "Im sorry..pasni dah tak buat dah"

3. Perempuan sebenarnya susah nak jumpa benda yang dia tak suka tentang lelaki time bercinta..Bf kentut pun wangi time tu..Dan sebab tu laa ramai perempuan susah nak lupakan lelaki lepas dia break up..

4. Kalau perempuan tu da in love with a guy..Memang xde benda lain bermain kat pikiran perempuan tu walaupun dia tengah flirt skit2 dengan lelaki lain..(nie konteks flirting bukan cheating ek..)

5. Bila seseorang lelaki yang diminati oleh perempuan tu senyum sambil merenung tepat ke arah mata memang comfirm perempuan tu akan cair..

6. Pujian..Perempuan memang suka kalau di puji oleh lelaki tetapi malangnya ramai diantara dorang yang tatau cam man nak react lepas kena puji..ayat text book mereka lepas kena puji ialah "eh..mana ada" atau "eh..xde laaa"

7. Bila seseorang lelaki selalu flirt dengan perempuan yang sama mesti perempuan tu ingatkan yang lelaki tu suka kat dia..dah time tu taktik renung mata dan senyum tak jalan..Tapi kalau korang anggap dia sebagai kawan biasa taktik renung dan senyum tu mungkin lebih mujarab...hahaha...

8. Kalau korang dah tak suka dengan seseorang perempuan tu..Tolak laa cinta dia selembut yang boleh..hehehe..

9. Bila perempuan elak lepas korang tolak cinta dia biarkan dia bersendirian jap..Kalau dia anggap korang nie kawan dia, dia akan becakap lagi ngan korang..

10. Perempuan suka cakap pasal ape yang dorang rasa atau buat..sebab tu perempuan lebih banyak yang menulis di blog, facebook atau twitter...hehehehe...

Aku bagi 10 tu je dulu..nanti aku pikirkan lagi apa fakta-fakta yang lain..cukup lagi 10 nanti aku buat lagi entry..hahaha..Tapi aku tak bertanggungjwab kalau korang apply any step kat atas nie tapi tak menjadi ek...hahaha..

Regards,
-Strider-

13 comments :

  1. bagus kan perempuan ni??hehhehe

    ReplyDelete
  2. amboii...pandai tuh!
    banyak awek yek...hehe

    yang no.10 tu setuju sangatlah :)

    ReplyDelete
  3. baca sekali memang betul tapi baca berkali2 dah jadi kelakar pulak...ada2 je ko ni

    ReplyDelete
  4. menulis lagik mudah dari berkata kata... bley pikir sebelum tulis. kalo kata kata takut terkeluar something yang akan kecilkan hati orang...

    ReplyDelete
  5. hihi,kalau hubby jat puji,jat ckp "memang pun".hihi.

    ReplyDelete
  6. tapi kalau ppuan yang tolak cinta kita mcm mana brO??

    wa makan hati bro..grrrrr

    ReplyDelete
  7. yang last tuh statment tak leh blah=0hahaha

    ReplyDelete
  8. tang pujian tu,, ada tambahan sket.. selain eh,, mana adalah,, diorang akan cakap " wah,, kutuk tak agak2 kan",,

    ReplyDelete
  9. hurm.. bergantung pada keadaan kot.. lets the time reveal..eceh

    \\( ^_^ )//

    ReplyDelete