Tuesday, January 3, 2012

Jangan Kacau Hidup Amalina!!!!

Hye Readers,

Sebelum tu aku nak tekan kat sini ape yang Amalina tu buat adalah benda yang tak elok sebab aku rasa dia dibesarkan dengan ajaran yang elok..kalau memang dari kecik dia social itu lain cerita laa...

Tajuk plak saje je aku buat gempak skit tapi tak lari daripada ape yang aku nak sampaikan ini..Sebenarnya kita leh tegur kalau kalau dia salah..cuma kita kena pada tempat dan susur atur ayatnya..Kita kena ingat yang Amalina jugak ade hati dan perasaan..

Banyak orang tanya betul ke itu gambar Amalina atau gambar super imposed??Aku rasa itu memang gambar dia sebab kalau bukan dah tentu dia tampil menafikan dakwaan tersebut..Cerita pasal Amalina nie sebenarnya dah lama tersebar cuma sebelum nie tak de laa top sangat..

Actually aku da dengar citer pasal Amalina sejak dari tahun lepas lagi melalui member2 yang belajar kat UK sebab dorang kata ade terserampak dengan awek cam Amalina nie tapi aku buat tak tahu je laa..buat apa nak sibuk hal orang..kat KL pun ramai gak yang kena kejutan budaya..Aku sendiri pernah lepak dengan pompuan yang kena kejutan budaya nie..

Citer nie top bila orang start compare dia zaman dulu dengan sekarang..Bila start comparison orang yang tak tau dia automatik pun bleh tau..Sebenarnya bukan Amalina sorang jer yang macam nie, banyak lagi orang macam dia cuma kita je yang tak kenal...

Pendek kata ape yang aku nak bagitau ialah biarlah dia dengan hidup dia..kalau kita kutuk dia berbakul pun belum tentu dia berubah..kita doakan je laa yang terbaik untuk dia..Kita pun mesti tak suka kalau orang kacau privacy kita..But itu laa price yang kena dibayar sebab penah jadi national headline satu masa dulu..

So be easy on this..Jangan pulak kita kat sini bergaduh sesama sendiri pasal sape salah..hehehe...Akhir kata "Don`t Judge Book by It' Cover" dan dengar kata Ibu kepada Amalina dah beri penjelasan..tengok je laa kat dalam berita esok, aku rasa paper yang suka story-story ialah "Metro"..hehehe


Regards,
-Strider-

19 comments :

  1. dia popular..tu pasal org tekezutt..kih kih kih

    ReplyDelete
  2. dia still bawah tnggungjwab mak ayah dia. apa dia buat, dosa ayah dia yg tanggung. harap2 dia cpat sdar. n kesian kat ayah dia.

    ReplyDelete
  3. terkejut tengok gambar die hopefully dia akan berubah jadi baik...

    ReplyDelete
  4. kejutan budaya itu biasa, bkn je student kat luar negara tapi yg kat m'sia pun sama. tmbhn remaja mmg mudah terikut kwn.

    tugas kita betulkan remaja gini..jgn dikutuk2 dia.

    ReplyDelete
  5. perubahan yg keterlaluan..tu yg buat ramai diantara kite terkejut..doakn yg terbaik tuk dia..

    ReplyDelete
  6. mcm sama je entry kita ni bro..ehehe

    ReplyDelete
  7. Chomel jer muka terperanjat kt bawah tu.. Huhuhu

    ReplyDelete
  8. betullah sebenarnya mmg ramai kena kejutan budaya..mcm2..mintajauh berlaku pada anak2 mummy besok2

    ReplyDelete
  9. betullah..mmg ramai sebenarnya kena culture shock..minta jauhlah anak2 mummy terlibat sama..

    ReplyDelete
  10. betul bro..gua pon tak heran benda ni..semua org boleh berubah ye dak..hehe..

    ReplyDelete
  11. oh yes betul betul betul..apa di herankan perubahan tu sedangkan kat sini berlambak je cemtu..takde orang kisah..mungkin sebab Amalina tu dah macam public figure so jadi hal lah

    ReplyDelete
  12. @ArulchelseA
    ini yang buat aku tak jadi national headline..nanti suma orang kenal..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. @zati embong
    hmm..betul tu jat..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  14. @niesa
    harap begitu laa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  15. @Ujie
    setuju..kutuk tak akan buat dorang rasa nak berubah..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  16. @Woofer Storm
    hahha..pemikiran kita sma kot..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  17. @LidiaSuraya
    hahaha..thank you kak.. :)

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  18. @wan nurul hezrina
    insyallah tk jadi kat anak2 mummy..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  19. @Ym.Bundle [Blog.Sampah]
    hehe..betul..manusia boleh berubah sekelip mata..hehehe :)

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete