Tuesday, January 10, 2012

Bila Pekerja Dipecat!!!

Hye Readers,


Ni kisah satu org makhluk yg dilantik menggantikan bos asal sebuah kompani besar. Disebabkan masalah pekerja2 yg agak kurang motivasi dan selalu cuai + pemalas, bos baru ni decide nak ajar mereka sikit firstday dia kat kompani tu. So, sape2 yg dia nampak paling pemalas, dia akan pecat on the spot. Mmg malang tidak berbau, dia ternampak seorg pekerja yg sedang dok nyandar kat tepi dinding.

"Yg berbaju biru tu" dia menjerit. Jeritan kuat nyebabkan semua perkerja tersentak dan memandang kepada lelaki berkenaan. "Bape gaji awak?" dia bertanya dgn nada yg agak keras "Dalam RM800" pekerja tu menjawap. Bos tu menjawap, "Nah amik ni Rm800,BERAMBUS DARI SINI. KALU NAK MALAS2 PEGI TEMPAT LAIN". Pekerja tu amik duit tu, lalu terus blah camtu jek. Bos tadi memandang kesemua pekerja2 nye, seperti mahu mereka paham, sape malas, sure kene pecat!

Merasakan pekerja2 memahami maksud kejadian tadi, bos itu merasa puas.Sebelum bos itu masuk semula ke dalam opis nye, dia bertanya kepada salah seorg pekerja disitu,"Mamat tadi tu kerja department mana?"

Jawap si pekerja,"Owh, dia tu dtg anto pizza, tak keje sini pun".

Moral: Temper tu lain kali biar bertempat... :)

Regards,
-Strider-

11 comments :

  1. muahaha...baik punyo tips penghantar pizza tuh dapat...

    ReplyDelete
  2. dalam konteks liza... temper tu perlu dikawal..
    bukan bermakna anda seorang ketua, bos, pensyarah, guru, atau org yg lebih tua mahupun berkuasa.... anda boleh melepaskan marah anda sesuka hati.. sert amenghukum insan di bawah anda dengan kuasa yg ada.

    ReplyDelete
  3. huarghh..mlayang rm800..tu la,x pasal2 naik angin..kui3

    ReplyDelete
  4. wah..
    sesenang je penghantar piza tu dpt 8 rat!!!!

    marah pun perlula pd tempatnya...

    ReplyDelete
  5. hahaha tak pasal2 budak pizza dapat 800free..aperlah punya bengong bostuh!

    moral dier kena lah istighfar banyak2..jgn sampai naik marah tak bertempat!

    ReplyDelete
  6. tu baru kata bodoh sombong..muahahahah

    ReplyDelete
  7. haha.apa ke sengal punya cite.
    kelaka2..ilang stress kejap.haha

    ReplyDelete
  8. hahaha..bestnya kalau betul ada yang macam ni..nak jadi penghantar pizza lah jugak..haha

    ReplyDelete
  9. hahaaa, aku pon nak kene pecat selalu klau mcm tu hahaaa

    ReplyDelete