Monday, October 31, 2011

Buat Apa Kerja Keras??

Hye Readers,

Ade yang suka buat kerja sampai lewat malam tak???orang lain abis kerja pul 6.00 tapi dia balik pukul 12.00 tgh malam???walau macammana busy pun kerja jangan lupa balik rumah yer..kat sini aku nak share sebab menyebab kenapa kadang kala kita perlu balik awal..

1) Kerja tu benda yang tak habis - Kerja memang sampai bila-bile pun ade..so jangan cuba nak habiskan semua sekaligus..

2) Kepentingan keluarga adalah melebihi dari kepentingan pelanggan(client)

3)Kalau kita gagal dalam hidup bos atau pelanggan tak akan ambil kisah..akhirnya yang menolong kita adalah keluarga dan kawan-kawan

4) Kitaran hidup bukan hanya untuk pergi kerja,balik kerja dan tido..ade banyak lagi benda dlm kehidupan ini seperti kehidupan social, hiburan, beriadah dan lain-lain..(jangan lupa beribadat)

5) Orang yang selalu stayback(balik lewat) bukan lah seorang yang bekerja keras tetapi adalah orang yang jenis tidak tahu membahagi waktu kerja..kebiasaanya orang nie tak mempunyai social life.

6)Tujuan utama untuk kita belajar dengan kuat dahulu bukan laa untuk dijadikan mesin bekerja dan bukan juga untuk melalui hidup tanpa arah tujuan


7) Kalau bos suruh keje gak bagi dia baca nie..mungkin dia pun nak jadikan hidup dia lebih bermakna lepas ini..hehehe

Jangan salah anggap plak ek statment nie..bukan tak bagi kita kerja keras tapi kita kena pandai bahagikan masa..jangan abiskan usia kita hanya kerana kerja sahaja..bahagikan masa untuk keluarga, kawan-kawan adn kekasih hati jugak..bukan apa mereka pun berhak untuk berada dalam hidup kita..

Bagi yang ada keluarga sendiri kemewahan bukan laa faktor utama dalam membahagiakan keluarga..walaupun banyak mana duit yang kita dapat ia belum tentu dapat membeli kasih sayang anak-anak..

Setup your video download library with Maxis Home

Enjoy 1000 Great Lunch Deals & More Nationwide.


Regards,
-Strider-

Flickr

Hye Readers,

Pernah dengar pasal flickr tak??Ia adalah salah satu lawan web sharing photo yang agak terkenal dan ia juga merupakan salah satu anak syarikat Yahoo.Inc..tapi kali ini aku bukan nak citer pasal laman web nie tapi nak bawak korang pergi jenguk office mereka..enjoy the photos..












Sempoi jer kan office dia..sekali tengok macam opis-opis kat malaysia nie..sebenarnya itu jer yang aku nak tunjuk..hehe..by the way kalau korang rasa nak save photo online korang leh register kat www.flickr.com.

Sponsored Stories
Kindergarten Percuma untuk anak anda melalui program kerajaan

Enjoy 1000 Great Lunch Deals & More Nationwide.

Regards,
-Strider-

Sunday, October 30, 2011

Quotes

Hye Readers,

Here some qoutes that might help motivate you..






Mood: Busy Weekend..

Regards,
-Strider-

Saturday, October 29, 2011

Kisah Lelaki Dan Peti Ais

Hye Readers, 

Satu hari di klinik swasta... Kudut datang berjumpa doktor untuk mendapatkan rawatan sakit belakang.

Doktor: Apa hang dah buat dgn belakang hang ni?

Kudut: Saya keje syif malam. Bila saya balik umah saya kat tingkat 3 pagi tadi, saya dengar bunyi bising kat dlm bilik tido saya. Saya saspex ader org dah tido dgn bini saya. Saya tgk pintu balkoni saya terbuka. Saya berlari ke situ, jenguk ke bwh dan nampak sorang lelaki kelam-kabut lari sambil pakai baju dan seluar dia... pas tu saya trus angkat peti ais saya dan campak kat lelaki tu. Tu yg sakit belakang sampai skrg ni, doktor.

Tetiba, Chet meluru masuk ke bilik rawatan. Keadaan Chet nampak serius seolah-olah baru lepas dilanggar kereta,

Doktor: Uih! Pesakit yg saya tgh periksa ni nampak teruk. Tapi hang lagi dasyat aku tgk... apa dah jadi?

Chet: Saya dah lama menganggur. Ari ni ari pertama keje baru saya. Tapi saya lupa set alarm semalam dan pagi ni saya dah terlambat. Tgh saya berlari ke stesen bas sambil pakai baju dan suar saya, tetiba je ada sebijik peti ais hinggap kat belakang saya, doktor!

Kemudian, Chot masuk ke bilik doktor tadi. Keadaan Chot lagi teruk daripada Chet dan Kudut. Doktor terkezut bewak...

Doktor: Hang pesal lak ni?

Chot: Saya ada kat dlm satu peti ais. Tetiba jer ader org campak peti ais tu ke bwh dari tingkat 3, doktor!!!

Sponsored Stories
Kindergarten Percuma untuk anak anda melalui program kerajaan

Enjoy 1000 Great Lunch Deals & More Nationwide.

Regards,
-Strider-

Friday, October 28, 2011

Komunikasi

Hye Readers,

Pernah mengalami masalah komunikasi??Aku kadang-kadang ade gak rasa masalah tu tapi tau nak cakap kenapa..sebagai contoh: -

Aku: hi...
Dia : hi...
Aku: U da makan??
Dia: dah..
Aku: U ngah watpe 2??
Dia: takde wat pe..
Aku: U Busy ke??
Dia: tak

Aku kadang2 da rasa macam one way conversation plak..nak kata tengah busy dia kata tak..aku pun pelik..kalau korang ape lagi nak tanya??Takkan aku nak tanya da kentut ke, da basuh kaki ke, da korek idung ke??kan???at least tanya laa balik..U plak??kan sedap jadi conversation tu..kadang-kadang aku da rasa macam polis soal siasat suspek plak...hehehe

Regards,
-Strider-

Kes Bunuh Diri Lagi...

Hye  Readers,

Kes bunuh diri kembali lagi..kali ini melibatkan remaja yang berusia 14tahun yang dikatakan membunuh diri kerana kecewa akibat ditinggalkan kekasih..


Seperti post-post yang lepas serta komen dari blogger-blogger lain tak dinafikan benda-benda macam nie memerlukan didikan agama yang patut bermula dari rumah..Aku sendiri rasa teknologi yang bangun pesat juga antara punca benda-benda macam nie berlaku kan??

Dulu nak bercinta medium tak banyak..kalau nak jumpa pun kat sekolah jer..tnak telefon rumah takut ibu bapa kekasih marah..sekarang, Facebook, Twitter, BBM dan macam-macam lagi medium yang tersedia untuk remaja muda ini bercinta...

Zaman aku 14 tahun kalau bercinta orang panggil cinta monyet sebab itu cinta sementara..Remaja sekarang plak bercinta aku da tak tahu tahap ape..Apa-apa pun takziah aku ucapkan kepada keluarga mangsa dan harap mereka tabah menghadapi dugaan..

Sebenarnya kes macam ni kita kena lebih peka..Kes bunuh diri nie bukan berlaku kat remaja sahaja tetapi dekat orang besar pun ada..sedangkan yang dewasa pun tak mampu membendung perasaan kecewa ini kan pula remaja...

Kalau tengok berita kecik kat sebelah pulak pasal remaja 15 tahun kena rogol dengan kekasih...apa nak jadi laa dengan budak-budak zaman sekarang nie..till my next entry...

Sponsored Stories
Kindergarten Percuma untuk anak anda melalui program kerajaan

Enjoy 1000 Great Lunch Deals & More Nationwide.

Regards,
-Strider-

Jangan Membuhun Perniagaan Sendiri

Hye Readers,

Jangan salahkan orang kalau bisnes tak laku dan jangan salah rakan peniagaan kalau dia kata kita punca produk tu tak laku..Kenapa aku cakap macam nie??jom tengok screen capture nie jap..Seperti biasa klik pada gambar kalau nak tgk dengan jelas..



ni adalah satu sontoh spam dan ape itu spam??hasil dari pencarian aku kat dalam internet spam adalah:-

1) Maksud spam ialah satu perbuatan melakukan iklan sesuka hati tanpa melakukannya di tempat yang sepatutnya.

2) Email spam, also known as junk email or unsolicited bulk email (UBE), is a subset of spam that involves nearly identical messages sent to numerous recipients by email

3) Spam is flooding the Internet with many copies of the same message, in an attempt to force the message on people who would not otherwise choose to receive it



Ini adalah contoh-contoh spam yang dihantar melalui email.Aku tak tau bape ramai antara kita yang suka check email..ade sesetengah orang tak suka check email dan ade yang suka menggunakan email..So ape yang aku nak beritau ialah jangan membunuh perniagaan sendiri atau orang lain hanya melalui email.

Kenapa aku cakap macam tu??Sebab majoriti yang menerima email ini akan meyumpah setiap kali dapat dan apa jua perniagaan uyang kita buat tak akan jadi..so kalau nak berniaga atau promosi gunalah cara yang betul tanpa membuat orang meyumpah kita...

Di sebalik itu spamming juga akan membunuh produk yang dijual..secara tak langsung orang akan anggap produk nie dan produk spam nie susah nak berkembang..kebiasaan time dapat orang delte tanpa membaca dengan habis tentang produk itu..

Dalam kes kat atas nie..Mereka menipu diri sendiri hehehe Selalunya cakap masuk beribu sehari - kalu ler kaya raya - pergi jer relax kat Barbedos atau Hawaii....tak payah ler nak spam org lagi  sebab org tak suka danorg menyumpah kat kita....lama2 asyik kena sumpah jer tiap2 hari - mula ler datang penyakit....

Spam juga merbahaya sebab kita tak tau sape yang kita tengah spam...klau kena dengan orang yang tak kisah kita kira nasib baik laa tapi kalau kita salah spam macam nie laa jadinya..

Ini adalah contoh dari kenalan aku yang sangat benci kepada spammers..klau dia dapat je spam tanpa banyak citer dia akan report kat Google, Yahoo dan tak lupa kepada Suruhanjaya Komunikasi Malaysia (SKMM)..Buat masa sekarang kuasa SKMM amat terhad dan tak banyak tindakan boleh di ambil oleh mereka tetapi mereka sedang menggubal satu akta yang melindungi maklumat peribadi penerima email.

So pendek citer kalau rasa nak berniaga/promosi guna laa cara yang betul..jangan menggunakan spam sebagai satu cara untuk mempromosi kerana ia cara yang salah dan tak beretika..Kalau perlu beriklan gunakan saluran yang betul..aku percaya ramai di antara blogger-blogger yang menyediakan ruang untuk beriklan..till my next entry...

Sponsored Stories
Kindergarten Percuma untuk anak anda melalui program kerajaan

Enjoy 1000 Great Lunch Deals & More Nationwide.

Regards,
-Strider-

Sales Of The Day

Hye Readers,

Promo Sale of the day for your info.

Promosi jualan murah untuk makluman.



ISETAN KLCC, The Gardens, LOT 10: SUPER SALE up to 70% discount (28 - 30 October 2011)




ISETAN is having SUPER SALE!

Selected brands & items with discounts up to 
70%

at KLCC , The Gardens & LOT 10

Promotion is valid for 3 days only:
28 - 30 October 2011

TESCO: FREE RM10 Voucher exclusive for Tesco  Clubcard members!




FREE RM10 Voucher 
exclusive for Tesco Clubcard members!

Log on now to www.tesco.com.my and click on the link to download your voucher! 

Hurry as the voucher is only valid until 28th October 2011

Share this now with your friends and family!



Sponsored Stories

Kindergarten Percuma untuk anak anda melalui program kerajaan

Enjoy 1000 Great Lunch Deals & More Nationwide. 

Regards,
-Strider-

Note: Please click Like or share to post on your Facebook wall

Thursday, October 27, 2011

Cara Engineer Menjawab Soalan

Hye Reader,

Berikut adalah cara Engineer@Jurutera menjawab soalan


sec c! = seksi

hahaha..gurau jer.. :P

Regards,
-Strider-

Peribahasa Yang Menarik

Hye Readers,

Peribahasa: Seperti anjing jantan dgn anjing betina.
Maknanya: Dua orang yg pantang bertemu...asek nak beromen aje.

Peribahasa: Sepandai-pandai lalat terbang akhirnya ketaik jugak dia hinggap.
Maknanya: Orang kalau dah perokok tu...kalau dia berenti....akhirnya dia gerenti start balik punyer.

Peribahasa:Sepandai-pandai tupai melompat, tak pernah masok ke sukan Olimpik jua.
Maknanya: Jangan macam bagus....pasal yg macam bagus tu selalunya tak bagus.

Peribahasa: Biar putih tulang jgn putih muker.
Maknanya: Kalau surat beranak dah letak orang Melayu jgn eksen nak jadi Mat Salleh plak... be proud of what you are.

Peribahasa: Kalau tidak ader angin masakan satu LRT boleh bau busuk?
Maknanya: Ada orang kentotlah tu...

Peribahasa: Seperti kacang luperkan mamak kacang putih.
Maknanya: Orang yg tak sedar diri....tak kenang jasa baik orang yg muler-muler memfofularkan dia.

Peribahasa: Ader udang di sebalik udang lain
Maknanya: Jgn sangka yg duduk sorang kat tempat sunyi tu sorang....check betul-betul, mesti ader sorang lagi kat bawah ke....kat tengah ke...tengah baring ke.

Peribahasa: Biar mati anak jgn mati pucuk
Maknanya: Kalau dah mati pucuk camner nak dapat anak......btol tak?

Peribahasa: Sudah jatuh ditimpa piano
Maknanya: Nasib malang yg tak agak-agak.

Peribahasa: Hidung tak mancung, gigi pulak yang mancung.

Maknanya: maknernyer . . .

maknernyer................

maknernya.................


Jangan nak tersengeh-sengeh kat depan PC......


Pergi lah buat kerja!!!!!

haha..nie sape punya kerja laa create peribahasa macam ni..hehe..boleh nominatee kat DBP nie..Selamat bekerja untuk yang tengah bekerja..kepada yang sambung cuti deepavali selamat bercuti..hehehe..till my next entry...

Regards,
-Strider-

Sponsored Promotion

Habis madu sepah dibuang

Hye Readers,

Bingkisan ini ku tuliskan buat renungan mereka yang bergelar insan..Insan???

Hidup ini penuh dengan kekalutan..penuh dengan kekecewaan..Takdirkah yang perlu dipersalahkan? Atau kerakusan manusia yg menjadi dalang? Seringkali aku bertanya, kenapa semua ini berlaku?..dan setiap kali itulah jugak aku kecewa, hampa!!

Kisah hidupku bermula di sebuah pub terkenal di ibu kota. Aku ditempatkan di suatu tempat yg sempit bersama 19 yg lain. Taukey Leong..yaaaa..aku masih ingat nama itu..dialah yg memiliki kami..

Suatu malam datang seorang lelaki bernama Joe, Aku tak pasti apa yg dibincangkan oleh Joe dgn Taukey Leong..apa yg aku ingat..setelah itu Joe menghampiri dan membawa aku pergi.. aku resah meninggalkan kawan-kawan yang lain. Mereka hanya mampu melemparkan pandangan sayu penuh simpati padaku dan jugak pada diri mereka sendiri..kerna mereka sedar, mereka juga bakal menerima nasib yang sama.

Joe membawa aku berjalan-jalan menyusuri kaki lima ibu kota dengan riang..sungguh indah pemandangan bandaraya ini..alangkah bahagianya jika aku dapat menikmati malam-malam begini tanpa kongkongan..tanpa perlu menjadi hamba kepada sesiapa.. Tiba-tiba Joe berhenti..melabuhkan punggung sambil tersenyum, menyeringai seolah-oleh ada sesuatu yg sedang mengeletek nafsunya..perlahan-lahan Joe menyentuh tubuhku..dilurut-lurutnya berkali-kali..aku rimas diperlakukan sebegini, namun apakan daya..sebagai makhluk yg lemah aku hanya mampu membiarkan tangan sasa itu menguliti sekujur tubuhku. Joe semakin rakus..aku dikucupnya berkali-kali..terasa sekujur tubuhku membahang...uhhh!! TIDAK!!!! Raungan itu hanya mampu berkumandang di benakku..tubuhku semakin longlai dikerjakan Joe. Sampainya hatimu Joe..engkau manusia berhati binatang!!!syaitan!!! bertopengkan manusia..

Joe menghela nafas panjang..bibirnya dijauhkan dari tubuh monggelku..apakah dia sudah sedar akan perbuatannya??apakah dia kini menyesal?..Syukurlah jika begitu..masih ada rupanya secebis perasaan simpati dalam hati yg tadinya bagai ditunggang iblis.. Suasana sepi seketika..Joe senyap tanpa sebarang bicara..entah berapa kali jam di tangan direnunginya... Sayup? kedengaran beberapa suara..seakan menghapiri kami..Joe kelihatan begitu gembira menyambut kehadiran beberapa orang lelaki itu..Seorang darinya merenung tajam kearah tubuh bugarku ini..aku resah dengan renungan itu..renungan yg dipenuhi nafsu serakah..

Joe memperkenalkan aku pada nya..Roy, begitu jugak dengan yg lain-lain...Jack, Poie dan si gemuk itu..Agi. Roy membisikkan sesuatu pada Joe..dah tanpa ku sedar aku kini berada dalam genggaman Roy. Perkara terkutuk tadi dilakukan lagi, dari tangan ke tangan aku berpindah, aku dikucup..diisap..diramas sepuas-puasnya Aduhh!!! aku tak mampu lagi menahannya..seluruh tubuhku bagaikan hancur menjadi abu. Tubuhku dikecap mereka sepuas hati..dan akhirnya, setelah mereka puas memperlakukan diriku, aku dihumbankan di tepi longkang. Habis madu sepah dibuang!!! maruah hidupku hancur..aku diperlakukan lebih hina daripada seekor anjing..Kenapa manusia begitu kejam?..tidakkah mereka sedar..aku juga punya harga diri??? syaitan-syaitan itu tak mungkin akan mengerti..Kini..tinggallah aku sendirian..menangis..merintih mengenangkan nasib hidupku.

Ya..inilah nasib hidupku!!!!!!!!!!


Yang Benar,
SEPUNTUNG ROKOK

Rokok lah .... abih korang pikir apa huh? :)
Kusyuk nampak membaca....hehehhehe.

Sponsored Promotion
- Justin Timberlake and Amanda Seyfried acting together, how is it gonna be?


- Unbelievable, Papa John's set meals at RM9.90 and Free drinks at Capriciossa!



Regards,
-Strider-

Sales & Promotion

Hye Readers,

Sales and Promotion for you info/action



bliv: RM20 voucher redeemable at Cosmeceutical Fair, Mid Valley Megamall




Print this RM20 voucher to be used on minimum RM30 purchase of B.Liv products at the fair!
(Note: This voucher cannot be used with the Sa Sa voucher)

Terms & conditions:
  • Validity: 26-30 October 2011. Redeemable only at the Cosmeceutical Fair (Mid Valley).
  • Applicable for any bliv products, except promo items.
  • Voucher is valid for one (1) item only and is not redeemable for cash.
  • Cellnique Cosmaceutical reserves the right to amend the terms & conditions without prior notice.
Visit this voucher page for more detail.

The Loaf: IOI Boulevard Puchong 50% Member's Day Sale



THE LOAF IOI BOULEVARD PUCHONG 

50% MEMBERS DAY SALE! 
29 OCT 2011 (SATURDAY) 

from 10AM to 10PM.

Grab your FREE ACUVUE® trial lenses in 2 SIMPLE STEPS



Ever wondered what life's like without spectacles?

Experience it for yourself. Break free with 
a pair of 1-DAY ACUVUE MOIST 
or ACUVUE ADVANCE PLUS lenses; 
courtesy of ACUVUE treat! 

They're so comfortable, you'll barely feel them! 

                                                             So what are you waiting for?

Grab your FREE ACUVUE trial lenses now!

This trial program ends 31st December 2011. 
Terms & conditions apply.

AirAsia: Japan Promotion RM199 to Tokyo and Osaka Offer


Air Asia: Discover Japan Promotion!

All-in-fare from RM199
Fly from Kuala Lumpur to Tokyo (Haneda) and Osaka (Kansai).

Booking period: 25 - 30 October 2011
Travel period: 4 May - 20 September 2012

Visit AirAsia.com now to book your Japan holiday!


Sponsored Promotion

- Justin Timberlake and Amanda Seyfried acting together, how is it gonna be?


- Unbelievable, Papa John's set meals at RM9.90 and Free drinks at Capriciossa!


Regards,
-Strider-

Wednesday, October 26, 2011

Ape Bakal Terjadi Pada Anak Kita??

Hye Readers,

Ape bakal terjadi pada anak kita??Itu satu persoalan yang kita tak akan dapat jawab melainkan kita ade bakat untuk meramal masa hadapan..Oleh kerana kita tak ada mesin tu kita hanya boleh merancang dan mengharapkan yang terbaik untuk anak kita..

Kenapa aku buka topic sebegini??kawin pun belum ada hati nak cerita pasal anak..hehe..Sebenarnya topic ni aku terpikir apabila berbincang dengan member-member tentang jenayah yang berlaku terhadap kanak-kanak baru-baru nie..So aku share laa sedikit pendapat mereka kat blog aku nie..

Semalam kita dikejutkan dengan tajuk akhbar 4 Jahanam oleh Harian Metro(klik sini)..Ia mengenai seorang kanak-kanak berusia 7 tahun yang telah dirogol oleh kawan-kawan sekolah mereka yang rata-rata baru berusia 10-13 tahun..Macam tak percaya pun ade..

Ape yang dah jadi ngan budak-budak selepas zaman milenium nie..Aku sendiri tak ingat ape yang aku lakukan ketika aku berusia 10 tahun..Seingat aku kenakalan aku terhad kepada curi-curi keluar rumah, main game kat pusat hiburan(bukan disko), atau pun mandi sungai dan mungkin curi buah makcik sebelah rumah aku..tak terpikir aku tentang sex ketika umur 10 tahun.

Adakah pada zaman sekarang kanak-kanak yang se-awal usia 10 tahun dianggap tak cool jika tiada pengetahuan tentang sex hingga membuatkan mereka tergamak untuk merogol kawan sendiri hanya kerana inginkan pengalaman melakukan hubungan sex??

Antara penyebab atau punca kegiatan nie berlaku kerana meterial tentang sex lebih mudah untuk didapati??gambar-gambar gadis yang berahi mudah untuk kita dapatkan..tak perlu layari web lucah..pergi je mana-mana kedai buku atau buka sahaja laman web hiburan, confirm ade gambar yang mampu membuat kanak-kanak ini teruja.

Bukan nak mencari salah tetapi ade segelintir gadis-gadis kecil ini yang cari penyakit sendiri terutama dengan cara pemakaian, pertuturan dan lain-lain..Tak percaya?? korang pergi je ka Times Square KL, atau KLCC dan lihat lah gadis-gadis nie melepak, perhatikan cara mereka berpakaian..da macam orang dewasa sampai kadang-kadang aku nak mengorat pun takut nanti salah orang..hahaha.. :P

Tapi kita patut bersyukur kerana kes-kes macam nie masih lagi terkawal dan tak banyak lagi..(setahu aku)..dan aku berharap ia dapat dibendung demi masa depan anak-anak kita..Bagi yang ade anak-anak terutama perempuan ambil laa masa untuk bercerita tentang batas-batas pergaulan dengan lelaki..ape yang boleh dan ape yang tak boleh..usik mengusik tu pastikan berbatas..jangan sampai terlebih usik.. :)

So tu je laa dulu setakat ini...aku harap kejadian-kejadian sebegini tak menimpa ahli kerluarga kita atau anak-anak kita nanti insyalllah..so till my next entry..

Regards,
-Strider-

Tuesday, October 25, 2011

Sales & Promotion 2011

Hye Readers,

Promotion@Sales info at striderbuzz..Sebenarnya aku da tersilap baca hari tu..banyak gak sales yang aku nak share ngan korang tetapi da expired tarikhnya..hehehe..so xpe laa..next time aku try aware sikit dengan date yang diberi..sementara itu ini adalah antara sale yang belum expired lagi untuk korang semua.


Corelle Corningware Super Sales 2011


Corelle Corningware Super Sales 2011 EverydayOnSales Warehouse Sale Promotion Deal Discount thum Corelle Corningware Super Sales 2011
Summary: .Are you hunting for some kitchen pottery and crockery set? Come to this great super sales now with 70% off. Drop by to Parkson to find this great sales today, with these great brands of Corelle, Corningware, Vision, Pyrex and more. So hurry now before this sale end today!

Company: .Parkson

Sales: .20 October 2011 – 13 November 2011

Venue: .Parkson KL Festival City,
Jalan Genting Kelang, Setapak

Pizza Hut: PAN-TASTIC Offer FREE Pizza (Online order and Take-Away)



Pizza Hut is having a PAN-TASTIC FREE Pizza Offer!

The promotion is available for both ONLINE ordering and TAKE-AWAY ordering.

The Body Shop "Fall for our Sale" (22 October - 30 October)


Terms and conditions 
1. Valid during The Body Shop® “Fall for our Sale” from 22-30 October 2011.
2. Valid at all The Body Shop® stores in West Malaysia only.
3. No exchanges and refunds allowed for all discounted items purchased during the “Fall for our Sale” period.
4. No Love Your Body™ recruitment and Love Your Body™ Friends activation during the sale period.
5. No point accumulation for all Love Your Body™ members’ purchases during the sale period.
6. Love Your Body™ RM20 rebate voucher is redeemable only on full priced items and not valid on discounted items.
7. Love Your Body™ Birthday email treat is redeemable only on full priced items and not valid on discounted items.
8. The Body Shop, West Malaysia reserves the right to amend the Terms and Conditions of the promotions at any time without giving any prior notice to any party.

Locations:
The Body Shop outlets at West Malaysia only

Promotion Period:
22 October - 30 October 2011

Aussino Bedding Blowout (15 October - 14 November)

citibank cardmembers enjoy 40% storewide*

Locations:
Aussino stores nationwide

Promotion Period:
15 October - 14 November 2011

SOGO KL Deepavali Sale (21 October - 13 November)


Location:
Sogo KL

Promotion Period:
21 October - 13 November 2011

Regards,
-Strider-

Jenayah Sex Semakin Meningkat.

Hye Reders,

Aku rasa sejak kebelakangan ini Jenayah Sex atau Sex Crime semakin berleluasa..Jika kita lihat untuk tajuk akbhar hari ni saja 4 jenayah sex telah dilaporkan..Jika setiap hari 4 jenayah yang dilaporkan ini bersamaan dengan 120 jenayah dalam masa sebulan..

Ape yang kita boleh lakukan??marah??maki??kutuk perbuatan peasalah atau memikirkan ape yang sedang berlaku disekeliling kita..mengapa ia berlaku??antara sebab benda-benda macam nie berlaku ialah:-

-Lambakan filem2 yang memberangsangkan..
-Majalah2 yang menonjolkan gadis2 sunti dengan posing yang seksi.
-Rancangan television yang mempamerkan artis2 yang seksi

Itu saja pandangan aku buat setakat ini..belum itu aku tinggalkan korang dengan tajuk akhbar berkaitan sex crime untuk hari ini...

1670650fb47c44b7b31fa4b8cdb2352d.jpg

Rogol 7yr old.jpg


a0131afe22ef47a3b60cb9f75e208dfe.jpg

4e036db3362c442bab3441dac2f5bd53.jpg


Note: Klik pada gambar untuk membaca berita sepenuhnya



Regards,
-Strider-

Monday, October 24, 2011

Harga Tiket Final Piala Malaysia Naik Mendadak

Hye Readers,

Dalam tak sedar kemuncak Final Piala Malaysia semakin dekat..walaupun aku sedih Selangor gagal melangkah ke final tapi aku turut bersedih ke atas penyokong Terengganu dan Negeri Sembilan..Khabarnya tiket final akan dinaikan mencecah RM50...

Sesungguhnya jika aku salah sorang penyokong mereka pasti aku akan berasa hampa dengan harga tiket yang amat mahal biar pun ia pentas final...


All the best untuk kedua-dua team dan hopefully semua berjalan lancar..

p/s: syukur selangor tak masuk final..kalau tak habis duit aku.. :)

Regards,
-Strider-

Sales & Promotion

Hye Readers,

Promotion..promotion..promotion..jom shopping..haha..Zaman sekarng nie benda semua da mahal, so antara masa yang sesuai nak beli barang adalah time promosi..so bile aku dapat info tentang promotion ape salah aku share ngan korang kan??mungkin kali nie takde benda yang kita beli tapi next time sape tau..heheh
So seperti biasa laa aku share ngan korang semua promotion yang aku tau sedang berlangsung nationwide..

Buat kali nie aku share ngan korang promotion under label IT & Technology dulu..dekat entry lain nanti aku share plak promotion yang lain.
.

1- Samsung Digital Centres LED & Plasma Promotion (While Stock Last)


Locations:
Samsung Digital Centres Nationwide

Promotion Period:
While Stock Last

2- Maybank2u.com: 10x Garmin GPS & RM10 cashback up for grabs!



Transfer you money from other bank into Maybank through online (Interbank Giro - IBG) and Win a Garmin GPS and RM10!

Win a Garmin GPS

Every successful *inward IBG transaction with a minimum of RM500 as abovementioned will be considered as one entry. You may transact as many times as desired to increase your chances of winning. A total of ten (10) winners will be selected throughout the campaign period.

RM10 Cash back
The first 500 customers who make an accumulated *inward IBG transaction of RM5,000 as abovementioned will be rewarded with RM10 credited into their accounts after the Promotion period ends.

Campaign period: 20 October 2011 - 31 December 2011


Terms & Conditions apply.

until the next promotion...hehehe

Regards,
-Strider-

Pro Evolution Soccer 2012 PC

Hye Readers,


Ade sapa-sapa minat main game bola??kalau ade aku share ngan korang semua link untuk download game Pro Evolution Soccer 2012 tau PES 2012..Secara amnya grafik bagi PES 2012 adalah lebih baik dari keluaran PES sebelumnya dan ini membuatkan permainan lebih nampak menarik.


Artificial intelligence (AI) juga telah diperbaiki dan computer akan membuat pergerakan yang lebih kreatif dari biasa membuatkan sesuatu perlawanan tu nampak lebih menarik..heheheaku bagi skit screen shoot serta info-info yang perlu..


Pro Evolution Soccer 2012 PC



PES 2012's gameplay is primarily a refinement of PES 2011, with fewer big changes than the previous iteration but many smaller improvements and changes in areas such as artificial intelligence, speed, animation, and physics.
Among the new features is the Teammate Control system, where a secondary player may be controlled, either during play, or at a set piece or throw-in. This allows players to be placed precisely, make runs, and shake off markers before calling for the ball. Manual and assisted versions of the feature are available for varying degrees of difficulty and control.
Refereeing has been improved and includes a full implementation of the advantage rule, with the referee pulling back play for bookings after the ball goes out of play. The "catch-up bug", where defenders would catch dribbling attackers too easily, regardless of the attacker's pace, will be addressed. Gameplay is more fluid, with better response when controlling the ball, and goalkeepers have been improved with new animations and generally more reliable goalkeeping performances.
Artificial intelligence has been improved over previous PES games, for example AI players will play more thoughtfully when defending rather than simply applying pressure, and AI teammates will make more intelligent movement decisions.










Minimum System Requirements:

Operating System:Windows XP SP3, Vista SP2, Windows 7
Processor:Intel Pentium IV 2.4GHz or equivalent processor
Hard disk space:8GB free hard disk space
RAM:1GB
Graphics:DirectX 9.0c compatible video card. 128MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 6200 / ATI Radeon X1300 / Intel HD Graphics 2000/3000)

Recommended System Requirements:

Operating System:Windows XP SP3, Vista SP2, 7
Processor:Intel Core2 Duo 2.0GHz or equivalent processor
Hard disk space:8GB free hard disk space
RAM:2GB
Graphics:DirectX 9.0c compatible video card. 512MB Pixel Shader 3.0 (NVIDIA GeForce 7900 or AMD/ATI Radeon HD2400 or better)

Supported Chipsets:

Intel:HD Graphics 2000, HD Graphics 3000
ATI:Radeon HD 6870, HD5850, HD5770, HD4870, HD4650, HD3870, HD2600, HD2400, X1900, X1650, X1600, X1300
nVidia:GeForce GTX550Ti, GTX470, GTX285, 9800, 8800, 8600, 7950, 7900, 7800, 7300, 6800, 6600, 6200


Download Link Mediafire
Part 01
Part 02
Part 03
Part 04
Part 05
Part 06
Part 07
Part 08
Part 09
Part 10
Part 11
Part 12
Part 13
Part 14
Part 15
Part 16
Part 17
Part 18
Part 19
Part 20
Part 21
Part 22
Part 23
Part 24
Part 25
Part 26
Part 27


English commentator
copy this file to folder img
Part 01
Part 02
Part 03

Pes12 Multi languages
copy this file to folder img
Link

Pes Edit 1.3
just install if you want latest update for all player....
After install if cannot run...please run application as administrator....

Part 01
Part 02
Part 03

So, kalau korang rasa berminat laa download game nie dan kepada mereka yang pakai broadband aku nasihatkan  jangan download sebab file ni agak besar dan hanya akan menghabiskan kouta data usage korang..aku tak sure lagi game nie dah keluar belum...

nanti aku share lagi ape-ape yang aku dapat daripada email..

Regards,
-Strider-

credit: Google Groups

Saturday, October 22, 2011

5 Best Graffiti In The World

Hye Readers,

Pernah dengar "Graffiti Painting" tak??Aku sure korang mesti pernah dengar atau lihat graffiti painting nie kan..graffiti painting nie kurang popular kat Malaysia..

Graffiti nie bermula semenjak zaman pemerintahan Kerajaan Rom Purba lagi dan dia terus berkembang sehingga sekarang..tapi ape yang aku nak share bukan laa asal usul graffiti nie tapi lebih kepada 5 gambar graffiti yang terbaik di dunia..sebenarnya ade lagi..cuma aku pilih 5 jer yang aku rasa cantik..hehehe






So that all for now..hehe..have a good weekend..till my next entry.. :)

Regards,
-Strider-

Friday, October 21, 2011

Derivation Of Word @ Terbitan Perkataan

Hye Readers,

Hari ini aku nak share ngan uolls tentang terbitan perkataaan arau derivation of word..dalam erti kata lain ia adalah asal usul sesebuah perkataaan atau short term yang digunakan ..

NEWS 
Perkataan nie diterbitan atau dirujuk daripada berita yang datang dari empat arah kompas iaitu North, East West, South.

POP MUSIC 
Perkataan ini pulak berasal dari 'Popular Music'..

TIPS 
Berasal dari ayat 'To Insure Prompt Service'. pada zaman dulu untuk mendapatkan perkhidmatan yang pantas dari hamba-hamba adalah dengan memasukkan syiling ke dalam kotak yang tertulis 'To Insure Prompt Service'. Semenjak itu adat memberi tips semakin berkembang.

BUS 
Adalah sebuak perkataan ringakas yang di ambil melaui perkataan 'Omnibus' yang bermaksud semua orang(everybody).

FORTNIGHT 
Berasal dari fourteen night atau 14 malam..(Two Weeks).

DRAWING ROOM 
Berasal dari perkataan 'withdrawing room' dimana ruang untuk tetamu selepas manghabiskan makan malam. tak lama kemudian prefix 'with' digugurkan dan menjadi drawing room.extra info rupa drawing room nie menyerupai Living Room atau ruang tamu.

JOURNAL 
Perkataan ni berasal dari diary yang menceritakan 'Journey for a day' sepanjang sehari berniaga.

QUEUE - 
Berasal dari perkataan 'Queen's Quest'. iaitu deretan orang yang panjang untuk melihat Ratu berjalan diantara mereka.

So, itu laa antara asal usul sesetengah perkataan..Sebenarnya ade beberapa lagi perkataan tapi memandangkan kita jarang pakai dan aku nak translate pun susah jadi aku biarkan je laa..hehe..Till my next entry..

Regards,
-Strider-

Thursday, October 20, 2011

Google+ Kini Dibuka Kepada Umum

Hye Readers,

Pernah dengar google+ x??dulu time launch banyak orang kata ia akan menggugat Facebook dan kerana itu kita tengok sekarang facebook asyik tukar interface untuk membuat semua user dia tak rasa bosan..

Actually its normal laa untuk sesebuah laman web sosial untuk menerima pesaing pada suatu masa seperti yang terjadi pada Friendster, Myspace, dan banyak lagi..ade yang bertahan dan ade yang tak..


Ini bukan google+ tapi email dari google yang menjemput aku untuk menyertai google+..actually benda nie aku register dari dulu lagi..sebelum dorang launch to public..ingatkan masa tu nak try tengok best ke tak google+ nie tapi rupanya dorang still process untuk mengumpul user mereka..

So tadi lepas aku belek2 untuk beberapa jam aku dapati google+ ini ade potential nak jadi top..interface dia ngan facebook tak banyak beza cuma google+ nie menggunakan ayat cirle untuk menggantikan add friend seperti yang digunakan oleh facebook.

Tapi untuk pengguna Google yang setia macam aku google+ ni boleh dikatakan best jugak laa sebab gambar-gambar yang ade dalam picassa akan secara automatik link dengan google+ tapi as usual korang still leh adjust privacy gambar-gambar tu..hehe :P

So since aku pun baru-baru try nak pakai jadi tak elok laa kalau au nak komen lebih2..aku just bagitau kat korang ape yang aku paham..yang lain kalau nak tau korang leh try explore sendiri..hehehe..till my next entry...

p/s: ade sape-sape lagi yang dah register google+???

Regards,
-Strider-

Budak Yang Bijak

Ada seorang budak yang sedang bermain bola bersendirian. Ia menendang bolanya terlalu kencang dan memecahkan kaca tingkap rumah seorang wanita. Budak itu pun terus berlari ketika wanita itu keluar dan menjerit. Budak itu pun berfikir untuk datang mengambil bolanya semula. 
Ia lalu berfikir cara apa yang dapat dilakukannya.Beberapa minit kemudian, budak itu pun mengetuk rumah wanita tadi dan berkata pada wanita tersebut, “Ayahku akan datang dan membetulkan tingkap tersebut.”Dan memang datanglah seorang lelaki dengan kotak perkakas dan berkata pada wanita tersebut, “Maaf. Saya mau membetulkan tingkap anda…”
Wanita itu pun mempersilahkan lelaki tersebut masuk untuk membetulkan tingkapnya. Sedang lelaki tersebut membetulkan tingkap, budak tadi meminta bolanya kembali. Wanita itu pun memberikannya sambil berpesan agar lain kali hati-hati. Budak itu pun pulang.Setelah selesai membetulkan tingkap, lelaki tadi terus meminta wang upah dari wanita tersebut. 
Wanita itupun terkejut dan berkata, “Bukankah anda ayahnya?”Lelaki itu pun berkata, “Apa, bukankah anda ibunya?”

Regards,
-Strider-

Wednesday, October 19, 2011

Salah Siapa?

Hye Readers,

Sejak kebelakangan ini kita sering di dikejutkan dengan kes pembuangan bayi yang berleluasa..ade yang campak sana sini, ade yang sanggup membunuh dengan mencampak bayi dari tingkat 2 dan terbaru adalah bayi yang dikelar oleh ibu sendiri..persoalanya siapa yang harus dipersalahkan??

Kita ambil kes terbaru yang masih segar dalam ingatan kita sebagai rujukan iaitu kes bayi yang dikelar oleh ibunya sendiri yang dikatakan baru berusia 16thn..siapa yang bersalah??Gadis itu??teman lelakinya??ibu bapa gadis??Guru sekolah??kerajaan??kawan-kawan??atau kesalahan itu datang dari kita iaitu masyarakat sendiri

Bagi aku kalau nak menunding jari nie memang amat laa senang..aku boleh huraikan kesalahan bagi tiap pihak yang aku nyatakan tadi tapi bukan itu matlamat aku sebenarnya..benda da jadi..nasik da jadi bubur,kereta da masuk longkang..jadi ape yang kita boleh buat??tiada apa yang kita buat dapat menghalang kejadian tu berlaku..

Apakah yang boleh kita lakukan untuk mengurangkan kes-kes sebegini dari terus  berlaku?Aku tak rasa dengan memaki hamun, share status tak puas hati kita kat FB akan mengurangkan kes-kes macam nie sebab mistake always happen..Tak ade seseorang antara kita yang sempurna tanpa melakukan kesilapan.
Kalau kita kaji punca utama kes pembuangan bayi nie adalah kerana remaja nie sesat dan selalu berseorangan(selain dari kurang akhlak)..dah laa dapat boyfriend tak bertanggungjawab pastu tambah plak takde sokongan moral dari sesiapa..Sebenarnya kita memainkan peranan besar kepada remaja nie.aku bagi contoh 4 golongan masyarakat dan peranan yang kita boleh mainkan dalam kes ini..

Ibu Bapa
Ibu bapa antara peranan penting bagi mereka ini sebab mereka adalah yang sepatutnya paling rapat..sebagai ibu bapa kita kena didik anak kita untuk menceritakan masalah mereka kepada kita..jangan buat mereka rasa takut untuk menceritakan masalah mereka walaupun sekecil mana pun kesalahan itu.Jangan plak lepas dorang cerita kita maki hamun kata kau da conteng arang kat muka laa..keluar ko dari sini..kau bukan anak aku..aku xde keturunan anak haram atau apa apa yang sewaktu denganya..Cara untuk takle masalah tu bergantung kepada cara masing-masing

Kawan-kawan
Remaja nie time bercinta jarang nak share ngan parent dorang..so sebagai kawan-kawan kita kena ambil berat..lebih-lebih lagi lepas clash..tengok kawan kita tu ade perubahan tak dalam sikap mereka sebab kalau da mengandung lelaki confirm akan mintak clash melainkan lelaki tu bertanggungjawab. Sesetengah orang kita nak kena approach dulu sebab kalau nak bagitau sendiri kadang2 mereka malu.Kalau ade sesuatu yang tak kena laporkan kepada yang berkenaan..Dan bile da cerita jangan plak kita kecoh kat semua orang..kesian kat dia..

Kerajaan.
Yang bab ini aku tak berapa sure tapi setahu aku kita takde akta lagi yang boleh menyabitkan kesalahan terhadap bapa bayi tersebut.Bagi pendapat aku pihak kerajaan sepatutnya menyabitkan kesalahan terhadap bapa bayi tu skali..Baru dorang pikir 2-3 kali sebelum nak tinggalkan pompuan yang dorang da buntingkan.Kalau nak bermesra sesama ape salah selesaikan masalah pun bersama kan??baru laa remaja nie tak ditinggalkan berseorangan.

Masyarakat.
Tanpa kita sedar sebenarnya kita sebagai masyarakat laa benteng terakhir bagi remaja ini..jangan laa kita sesekali mencaci maki, pandang hina, atau mengasingkan remaja yang mengandungkan anak haram nie..kesalahan itu dorang da buat..jangan laa kita beri tekanan kepada remaja ini untuk melakukan kesilapan yang lebih dasyat.Kita tak perlu pandang mulia tapi jangan kita pandang hina.Berilah ape jua jenis sokongan sehingga bayi tu selamat dilahirkan.

Itu antara benda yang kita boleh lakukan bagi mengurangkan kes pembuangan bayi..Itu antara pendapat peribadi aku..mungkin ade orang yang setuju atau tak setuju tapi itu terpulang pada mereka..Mungkin senang bagi kita mencaci maki tapi sebenarnya itu tak membantu langsung…

Tapi kalau berbalik kepada pokok pangkal adalah akhlak yang mulia serta ilmu didikan agama yang sempurna.Kalau cukup itu semua insyallah semakin berkurangan laa kes-kes macam ini..Tapi kalau cukup didikan agama takde laa jadi sex haram at the first place kan??hehehe..

Okay itu jer yang aku nak tulis setakat nie..Ingatlah benda nie boleh jadi kat sesiapa sahaja termasuk kawan,keluarga, sedara mara dan tak lupa anak kita sendiri..Jadi kurangkan menyalahkan orang dan mulakan cara untuk mengurangkan kesalahan.till my next entry..

Regards,
-Strider-

Tuesday, October 18, 2011

Wajib Baca - Prinsip 10/90

Prinsip 10/90

Hye Readers,

Wajib baca???cam bagus-bagus je aku nak suh orang wajib baca entry aku..haha..Entry kali ini agak panjang so sabar laa ketika membaca ek.. ape yang aku nak cerita kali ini??Ia mengenai satu prinsip yang ditulis oleh Stephen Covey iaitu prinsip 10/90.

Untuk memudahkan cara aku nak menyampaikan ape yang aku tulis dengan betul aku akan buat dalam bentuk soklan dan jawapan

Soalan: Apakah Prinsip 10/90?

10% dari ape yang terjadi dalam hidup adalah takdir atau sesuatu yang tak dapat dielakan

90 % dari ape yang terjadi adalah hasil dari tindak balas kita (reaction)

Soalan: Kenapa Dia Cakap Begitu??

10% peratus dari ape yang terjadi dalam hidup kita memang tak dapat dikawal. Tetapi 90%  lagi adalah di bawah kawalan kita..Bagaimana??ia boleh dikawal melalui tindak balas kita.

Contohnya????

Kita tak boleh mengawal Lampu merah ketika memandu tetapi kita boleh mengawal tindak balas kita tehadap lampu merah itu..

Pening nak pikir??hehe..jangan pening-pening lagi..jom kita tengok satu contoh kejadian bagaimana prinsip ini kita boleh aplikasi..

Contoh Situasi – Hari Yang Malang

Kita sedang bersarapan bersama keluarga dan secara tiba-tiba anak gadis kita terlanggar secawan kopi lalu tumpah di atas baju kita..

Kita tak dapat menghalang takdir yang kopi itu akan tumpah kat baju kita tapi apa yang terjadi lepas tu adalah bergatung kepada cara tindak balas kita (reaction)

Kita marah anak kita sebab berlari- lari ketika makan lalu anak kita pun mengangis akibat kena marah..mungkin jugak mereka sedih..sape tak takut kena marah ngan bapak ??

 Lepas itu turn Isteri pulak  kena marah sebab letak cawan di hujung meja..mungkin kita menghamburkan kata-kata kesat untuk menunjukkan yang kita marah...isteri pun marah balik dan korang pun tak geng dah…

Kita pun berlari naik atas nak tukar baju yang baru..nak suruh isteri carikan pun da malas sebab da x geng laa katakan..pastu bile turun kita nampak anak kita masih menangis sambil cuba menghabiskan sarapan..Isteri pulak sedang sibuk pujuk anak kita supaya berenti menangis dan akhirnya anak kita tertinggal bas sekolah.

Sebab kita ibu bapa yang bertanggungjawab kita pun hantar laa anak ke sekolah..takkan sebab tu kita nak suruh anak ponteng sekolah kan??disebabkan da lambat kita pun memandu 80km sejam di tempat yang hanya di hadkan untuk 60km sejam..

Setelah 20 minit lewat serta beberapa ratus hilang sebab kena saman ekor kita pun sampai ke sekolah dan anak kita keluar dari kete tanpa mengucapkan selamat tinggal..mungkin anak kita still marah kot..hehe..dan on the way nak ke tempat kerja baru teringat beg kerja pulak tertinggal kat rumah..

Hari kita bermula dengan teruk dan betus berterusan sehingga kita pulang ke rumah..dan bila sampai ke rumah kita akan perasan yang perhubungan kita dengan isteri dan anak-anak menjadi dingin akibat dari situasi pagi tadi..

Soalan – Kenapa kita melalui satu hari yang teruk??(a bad day)siapa yang harus dipersalahkan??

A)     Adakah disebabkan oleh anak anda?
B)      Adakah kopi itu yang bersalah?
C)      Adakah salah Polis yang memberi saman
D)     Adakah ia salah anda?

Jawapanya adalah D

Soalan: Kenapa kita yang salah???

Kerana kita tak mempunyai kuasa untuk mengawal kejadian kopi yang tertumpah tadi tetapi reaksi kita selepas itu mampu mengubah jari kita menjadi lebih baik.

Okay..cuba kita tengok balik situasi tadi tapi reaksi yang berbeza.

Kita sedang bersarapan dan secara tiba tiba kopi tertumpah ke atas baju kita…

Anak kita hampir menitiskan air mata kerana takut dengan situasi tersebut..

Dengan lemah lembut kita berkata;
“tak mengapa sayang..lain kali kamu kena berhati-hati..habiskan sarapan..ayah naik ke atas untuk menukar baju”

Kita turun kemudian dan mendapati anak kita suda menaiki bas sekolah..

Kita mencapai beg kerja..mungkin cium dahi isteri dan mengucapkan selamat tinggal..

Nampak tak persamaan dan perbezaan situasi tersebut?

Kedua-dua bermula dengan situasi yang sama
Kedua-dua berakhir dengan situasi yang berbeza.

Soalan: Kenapa Berbeza??

Ia berbeza kerana cara tindak balas kita terhadap situasi tersebut..
Walau ape pun yang terjadi kita takkan mampu untuk mengubah apa yang telah ditakdirkan untuk kita.
Tetapi 90% benda yang akan terjadi bergantung kepada cara reaksi kita terhadap sesuatu benda..

Aku harap aku da terjemah sebaik mungkin cara untuk bagi korang paham dan enjoy baca entry aku nie..maklum laa aku bukan Stephen Covey…hahaha..Dia banyak laa buat research dan tulis pasal benda-benda camni..

Kepada yang suka nak memotivasikan diri korang leh google Stephen Covey nie sebab dia banyak tulis pasal benda-benda camni..till then..

Regards,
-Strider-

Aku harap benda-benda nie akan dapat memotivasikan diri kita supaya hidup kita lebih ceria dan bermakna..panjang da tulis…tangan aku pun da penat nak menaip..so till my next entry…

p/s: benda-benda baik camni elok untuk kita kongsi bersama.