Wednesday, December 7, 2011

Ganjaran RM 14,000.00 Jika Dapat Ditangkap

Hye Readers,

Cruel ... kitten in bag before it's fed to snake
Kesian..Anak kucing yang menjadi makanan Ular Sawa
Baru-baru ini aku ade post entry pasal "Animal Sadist" yang melemaskan seekor anak kucing dan memberi makan anak kucing kepada seekor ular sawa..

Terbaru aku ade persatuan kebajikan Haiwan di United Kingdom menawarkan ganjaran sebanyak  £3k atau lebih kurang RM 14,711.00 jika tertangkap orang giler tu...

Mereka memang mengambil serius kes ini dan hampir semua persatuan yang terbabit mengecam tindakan sadis itu...antara petikan artikel itu ialah:-

"Next time it could be a human. Animal cruelty has always been treated with minimal punishment. The rules should be stricter, way stricter."

RSPCA Inspector Tony Woodley berjanji akan menyiasat kes ini dengan menggunakan segala bukti yang ada... Manusia kejam ini boleh dikenakan penjara 6 bulan atau denda sebanyak £20,000...

Horror ... python after eating kitten
Ular sawa Selepas Memakan Anak Kucing Tersebut
Semoga manusia kejam itu tetangkap dan biar ia menjadi pengajaran kepada semua yang kita tak perlu kejam terhadap binatang..

Sumber: thesun.co.uk

Regards,
-Strider-

3 comments :

  1. wowww... gambar ulat tu... menakutkan sih....
    geli pun ada.....

    ReplyDelete
  2. comelnye kucingtu..tapi kesian kan.......

    ReplyDelete