Friday, December 30, 2011

Ahli Silap Mata & Burung Kakak Tua

Hye Readers,

Seorang ahli silap mata mempersembahkan kebolehannya di sebuah kapal mewah di lautan Caribbean. Penontonnya sentiasa berganti setiap minggu tetapi dia tetap mengulangi tipu helah yang sama.
Masalahnya adalah, Seekor burung kakak tua yang pandai berkata-kata milik kapten kapal selalu melihat pertunjukannya setiap minggu dan mengetahui segala helah yang dilakukan oleh ahli silap mata . Suatu malam ketika ahli silap mata membuat pertunjukan, si burung berteriak di tengah-tengah pentas.

"Lihat.. !! Itu bukan topi yg sama !!"
"Dia menyembunyikan bunga-bunga itu di bawah meja !!"
"Hey... semua daun terupnya,daun A !! "

Si ahli silap mata sangat meluat tapi tidak dapat berbuat apa-apa. Suatu hari kapal tersebut mengalami kecelakaan dan tenggelam. Si ahli silap mata terapung-apung di tengah lautan di atas sebuah papan bersama si burung kakak tua. Mereka saling pandang memandang dgn penuh kebencian tapi tidak mengucapkan satu patah perkataan pun. Hal ini berlangsung berhari-hari. Si ahli silap mata pun hairan kenapa si burung tak mahu terbang menyelamatkan diri. Setelah satu minggu, tiba-tiba si burung berkata "OK... saya menyerah!! Di mana kamu sembunyikan kapalnya ??"

Nota: Hujung tahun nie makin bertambah plak aktiviti...malasnyaaaaa...isk..isk..isk.

Regards,
-Strider-

5 comments :

 1. kui3...burung tu ingat ahli silap mata tu yg dok smbunyikan kapal!! ^___^

  ReplyDelete
 2. hahahaha... burung kakak tua tu pun...
  hahaha

  ReplyDelete
 3. hehe~
  ingatkan setialah burung tu!

  kak ati pun sibuk lani
  tapi terjah juga mana yg patut :)

  ReplyDelete