Thursday, November 17, 2011

Dipenjara Sebab Kutip HutangMahkamah Majistret di Kuala Lumpur telah menjatuhkan hukuman penjara 12 bulan keatas seorang wanita Indonesia pada hari Rabu selepas dia mengaku bersalah mengurung  wanita warga Indonesia yang meminjam wangnya

Majistret Erry Shahriman Nor Aripin mengarahkan Pinanti Samuri, 38, seorang pembantu restoran, untuk menjalani hukuman dari tarikh tangkap Khamis lepas (10 Nov).

Pinanti mengaku bersalah terhadap kesalahan itu mengurung Sumon , seorang pekerja Indonesia dalam usaha untuk mendapatkan kembali RM4, 000 yang didakwa dipinjamkan kepada mangsa.

Dia melakukan kesalahan itu di premis nombor 15-3, Batu 4 1 /2, Jalan Klang Lama, Bangsar, dari 09:30 sehingga pukul 5.30petang pada Nov 10, 2011.

Dia didakwa di bawah Seksyen 347 Kanun Keseksaan yangmembawa hukuman penjara maksimum tiga tahun atau denda.

Strider: dua-dua sama jer..sorang pinjam duit tak nak bayar..tapi cara dia mengurung peminjam pun salah gak...ingat dia tu ah long ker???

Sumber: Daily Chili
Diterjemah Oleh: Strider

Regards,
-Strider-

4 comments :

 1. aku pun ade ati gak nk buat mcm tu kat org yg bhutang dgn aku, nasib baik kau dh keluarkan entry ni dgn aktanye skali, kalo tidak dok dalam la aku huhuuu

  ReplyDelete
 2. @NAZRUL AZAT
  jangan azat..nanti masuk jail sape nak update blog ko..kalau dorang xnk byr ko flying kick jer bulu idung dia..hehehe

  Regards,
  -Strider-

  ReplyDelete
 3. @Tuan Cimot
  kalau abg tatau laa cammana jdinya..hehehe

  Regards,
  -Strider-

  ReplyDelete