Wednesday, September 14, 2011

Tips Menghilang Rasa Bosan Di Lif

1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya! Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..
2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit “Diam, semuanya diam!”.
3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.
4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat appoinment?
5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik… tik… tik…
6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.
7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. “Bertenang, jangan panik, jap lagi die bukak balik!”.
8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah “Oksigen cukup tak kat situ?”
9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.
10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.
11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu “Ini adalah area SAYA”
Hahaha..Yang 1st tu aku nak gak try buat tapi takut plak kena lempang dengan orang yang tak dikenali tu..hehe..korang pernah buat benda-benda camni tak??hahaha

Regards,
-Strider-

12 comments :

  1. no.7 and no.9 are my fav! haha.

    ReplyDelete
  2. ish xnak lah nt org kata wayar putus plak..he3

    ReplyDelete
  3. hahaha..tak pernah buat satu pun dari list di atas..nyanyi2 pernah la kot..haha

    ReplyDelete
  4. hahaha gile btull..
    eyda kalo bosan skalipun, maen tekan2 sume tingkat jep.. hikhik

    ReplyDelete
  5. Geeds: haha..no 9 is supercool..its still posibble to try..(when no one in the lift)hehehe
    AIM: hehe..memang sengal kalau org tgk..
    Kak Diana: salah satu fav sy gak tu..bile nak buat..
    Sofya: mana ade kak..at least akak bg org dlm lif tu happy..hahaha
    Finaz: nyanyi tu aku pun penah..(time xde org)hehehe
    Eyda: sian kat yang naik lepas tu..hehe
    Eieysandra: kena practice dulu laa nmpak gayanya..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. no 11 tu mcm gangster je bro,,heheee

    ReplyDelete
  7. Woofer: haha..betul2 tapi kalau yg naik tu(shark KL Gengster)dia peduli ape sama kita punya area..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete