Status

Kepada yang ada facebook mintak tolong korang Like Strider Buzz okay tak? Thanks kepada yang dah like..Nanti kalau ade topik kita berdiskusi di sana. :D

Strider Buzz

Monday, July 4, 2011

Temuduga Polis

Ajoi dan Sumardi pergi interview jawatan Polis.Dalam ujian tersebut, seorang pegawai polis menguji kepantasan mereka.

Polis: “Ini ialah gambar suspek, cuba kamu ceritakan apa yang kamu ingat tentangnya.(Sambil penemeduga menunjukkan sekeping gampar suspek dalam masa 5 saat kemudian ditutup cepat-cepat)

Ajoi:”Kacang jer tu tuan, kami akan dapat tangkap dia dengan cepat, kerana dia hanya ada satu mata sahaja!”

Polis:”Weyyy…satu mata sebab gambar dari tepi lah!”

Kemudian Polis menunjukkan gambar tersebut kepada Sumardi pula.

Sumardi: “Aha, senang jer tuan, dia hanya ada satu telinga!”

Polis:”Lagi sorang nih…satu telinga sebab gambar dari tepi lah!”"takde jawapan lain ker? Pening pala aku!”

Tanpa putus asa, pegawai polis penemuduga tu memberi lagi satu peluang kepada Ajoi dan Sumardi.

Polis menunjukkan gambar tersebut sekali lagi kepada Ajoi dan bertanya dengan nada keras. “Ini gambar suspek, bagaimana kamu mengenalinya?” Dia menyambung lagi “Berfikir sebelum memberikan jawapan!”

Ajoi merenung gambar itu sejenak, dan berkata “Suspek menggunakan contact lens..!”

Pegawai Polis tersebut teruja dan kagum,kerana dia sendiri tidak tahu bahawa suspek memakai contact lens atau tidak.

“Wah, sebuah jawapan yang hebat. Tunggu sebentar, saya lihat dulu datanya, apakah dia pakai contact lens atau tidak”.

Beberapa minit kemudian pegawai polis datang dengan tersenyum.

Polis: “Wow, saya seperti tidak percaya, BETUL! suspek memang menggunakan contact lens!, hebat!, bagaimana kamu boleh meneka dengan sedetail ini?”

Ajoi : “Mudah sangat tuan”. “DIA TIDAK BOLEH PAKAI CERMIN MATA KERANA HANYA ADA SATU MATA DAN SATU TELINGA!”

Polis: WTF! “….”
Regards,
-Strider-

12 comments :

  1. hahaha,pengsan situ jugak rasa polis 2.

    ReplyDelete
  2. hahahaha, confirm kena amik keja. :D

    ReplyDelete
  3. echa: smpai hati kata lan mengong..isk..isk.. :(

    Kak Diana: hehehe :)

    Jat: kalo pengsan tak dapat laa dia kerja..hehe

    Nur: hehe..betul ker?kalau betul lan pun nak ikut laa..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  4. aku tergelak sambil meratah kek secret recipe dan 2 bijik donut..dalam lucunya,sebenarnya dowang cekap berfikir dengan pantas bro..

    ReplyDelete
  5. hahahha..pening kepala dpt calon polis macm ni..heheh

    ReplyDelete
  6. adoii laaaaa jang oiiiii.. goli den, muahahaaaa

    ReplyDelete

From Other Blogger!!!

Other Best Entry

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...