Thursday, July 7, 2011

Setiap Zaman Ade Kelebihan

Hye Readers,

Pernah tak korang rasa macam tak cukup jer..zaman blajar rasa kerja tu best..bile da keje rasa zaman da tua nanti best..dan compare antara zaman-zaman yang kita lalui..

Sebenarnya secara umum zaman ni ade kekurangan masing-masing..jom kita discuss skit secara umum tentang zaman nie

Zaman Blajar
Zaman nie ade yang rasa tak best..sebab duit tak ade..kalau nak beli barang RM 100-200 pun nak kena simpan dulu..tak pun tunggu duit loan keluar..tapi zaman ini ade yang best plak..korang ade banyak masa..kalau takde class boleh balik tido..cuti sem sampai berbulan-bulan..zaman nie laa tenaga masih kuat nak buat ape-ape aktiviti..nak water rafting ker, nak gi hiking ker..macam2 laa boleh buat..hehe

Zaman Bekerja
Zaman ni duit insyallah takde masalah bergantung kepada diri sendiri..kebebasan pun lebih daripada zaman kita da belajar sebab kit da agak dewasa..zaman ni sedang elok laa untuk kawin..tapi kekurangan zaman ni plak ialah masa..kita mungkin ade duit tapi nak spend bile??hujung minggu??bila dah kerja hujung minggu nak keluar pun malas..

Zaman Tua/Pencen.
Zaman org lama atau orang tua ni lain laa plak..time nie kebanyakkan anak muda akan menghormati kita..bile duit EPF da keluar kewangan bukan lagi masalah tetapi yang tak dapat rasa ialah tenaga..dah tua-tua nie ape lagi boleh buat??nak buat water rafting ker??kang patah riuk sape nak tanggung??hehe

Secara rumusanya adalah seperti di bawah

Zaman Muda
Ade Tenaga
Ada Masa
Tiada Duit
Zaman Bekerja
Ade Duit
Ada Tenaga
Tiada masa
Zaman Tua
Ade Masa
Ade Duit
Tiada Tenaga


So secara umumnya xde zaman yang perfect..semua ade kekurangan serta kelebihan masing2..korang plak cammana??setuju tak ngan statement aku nie??hehehe…

Regards,
-Strider-

8 comments :

  1. akak angkat tgn tanda setujuuu...

    ReplyDelete
  2. whatever it is i still love my memories as a student..hihihi ~

    ReplyDelete
  3. setuju sgt. Tp paling best zaman belajar kat U la..ada kwn2, ada masa. Sama2 panjat gunung. Skrg, semua org busy..

    ReplyDelete
  4. Lan..hihi malam2 ni siap bt table lagi.hihi

    hdup kita,setiap saat kena hargai

    O.o

    coz masa xkn ulang balik.

    ReplyDelete
  5. Azlan Hassan so far Mimiey suke rumusan setiap zaman tu...... Tapi yang paling banyak penceritaan adalah di zaman muda..biaselah rentak waktu2 muda kalau boleh semua mahu dicubanya....
    kalau ditgk zaman muda sekarang ni budak2 belaja pun boleh dapat duit dengan kerja sambilan.... hehe ;p

    ReplyDelete
  6. Haha..ya kan, mmg make sense la..
    Betul, nothing is perfect.. ^^

    ReplyDelete
  7. kak sarah: hehe..saya pun nak angkat tangan laa..hahaha

    ayin: yup..aku pun suka zaman sekolah..hehe

    echa:for now but we dont know yet about the fure..mana tau da tua echa suka zaman berkerja..hehehe

    Ujie: yup..zaman belajar banyak masa nand tenaga nak buat aktiviti..hehe

    jat: hehe..tak penah post table kat dlm blog..hahaha..saje try

    olive: yup coz zaman nie kita banyak tenaga and masa..hehe

    aemy: yup..ur right..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete