Wednesday, May 18, 2011

Setan Facebook

Hye Readers,

Setan Facebook??haha..jangan salah anggap plak..ini bukan nak tuju kat sesapa..just nak share info ngan korang filem dari Indonesia bertajuk setan facebook..hehe

Cerita ini berkisarkan tentang seorang gadis bernama farah yang suka menupdate status fb nyer walaupun dimana dia berada..aku pun belum tengok lagi citer nie so aku xle nak bg review..hehe..bagi yang rasa nak tengok korang leh download dari link yang aku provide nie..hehehe



Sinopsis Film Setan Facebook


Farah, di usia 19 sangatlah energik dan spontanitas, termasuk urusan identitas yang sudah dianggap over-narsis oleh teman-teman dekatnya. Cici, sahabatnya dan Nauvam pacarnya sudah seringkali mengingatkan Farah agar tidak terlalu obsesi dengan status di Fesbuk

Kadar aktifitas Farah sudah melebihi porsinya, kadang di tempat yang tak semestinya dan di waktu yang tak seharusnya. Ia terus saja mengupdate status Fesbuk. Apapun yang ada di benaknya tak pernah terlewat sekalipun. Teror pun dimulai kala Farah di undang untuk mengkonfirmasikan profil seseorang bernama Mira Anindhita, sosok asing yang di kemudian hari membawa bencana. Selamatnya, Farah tak pernah menggubris untuk mengkonfirmasi. Namur, beberapa temannya satu per satu yang juga di-undang mendadak mati mengenaskan

Farah pun mulai ketakutan ada apa sebenanrnya? Apakah kematian orang-orang disekitarnya ada hubungan dengan fesbuk atau pembunuh psycho yang meneror dengan cara yang aneh. Segera ia meminta bantuan Roni hacker yang diminta menelusuri profil misterius yang mungkin jadi penyebab kematian akhir-akhir ini

Seiring teror terus berjalan Farah bertemu dengan Oma Pujo yang konon menjadi kunci dari semuanya. Namun Farah masih belum bisa tenang karena waktu tak lagi menyisakan kesempatan untuknya...

Adakah hubungan Farah dengan sosok misterius yang melakukan teror hingga menghabisi nyawa orang tersebut? Akankah Farah tetap bertahan hidup?

Setan Facebook dibintangi oleh: Cindy Anggrina, Boy Hamzah, Jeehan Sienna, Maeeva Amin, Waqid, Ricky Ertan

So, pada yang minat citer Indonesia or sinetron bleh laa download citer nie..hehe..till my next sharing session..

Regards,
-Strider-

9 comments :

  1. ni kes obses ngan fesbuk ni..
    tapi akak kureng fhm alih bahasa indon tu..fhm sket2 ajo..hehee

    ReplyDelete
  2. kejap,jat yg baca bahasa indon ni pun rasa mcm nk bukak kamus indon melayu tau.haha

    ReplyDelete
  3. filem ni sesuai la untuk kaki2 facebook..'mana tau tengok je filem ni boleh insap sikit..
    hahahah

    ReplyDelete
  4. Kak sarah: hehe..sama laa kita..sy pun boleh paham skit jer..hehe

    ayin: suka??hehhe.. :)

    jat: lan pun sama..nak cari kamus td x jumpa..hehehe

    kak diana: hehe..btul gak kak..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. ehehe...demam fesbuk ni x abes2...sinopsisnye kelihatan ngak enteng utk difahami...huhuh...

    ReplyDelete
  6. hehe..enteng utk difahami tu seang se susah??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  7. wow ! suspen igtkn betul td..haha..
    waaa..xbrani nk tgk cite indon..haha

    ReplyDelete
  8. echa: tu laa citer indon nie seram2 gak..jgn takut..i kan ade.hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete