Tuesday, May 31, 2011

Pelajar yang Malas

Seorang guru lukisan sedang meronda sambil melihat kertas lukisan milik pelajar di dalam kelas..tiba di seorang pelajar yang paling malas
.
Cikgu : "Lukisan apa yang kau buat nie Abu, kosong je?"


Murid : "Kuda makan rumput, cikgu!"


Cikgu : "Rumputnya mana?"


Murid : "Sudah habis dimakan kuda, cikgu,"


Cikgu : "Habis tu, kudanya mana?"


Murid : "Sudah pergi, cikgu! Kalau rumputnya sudah habis, buat apa kuda tu masih di situ?"

Regards,
-Strider-

15 comments :

  1. terbaik la jwpan budak ni...
    asl la time aku sekolah dulu xjmpa jwpan cm ni...
    ;)

    ReplyDelete
  2. Ngahaha.. mcm lawak kumpulan R2 je. koh3..

    ReplyDelete
  3. nak gelak boleh?kahkahkah.. :) terkena cikgu tu ye..

    ReplyDelete
  4. Sue: aku rasa sebab time sekolah dulu cikgu ko x suruh lukis camni kot..haha

    Echa: hehehe :)

    crow: owh..yer ker??hehe..xpasan plak aku..da 2 minggu x tgk raja lawak..hehe

    yie: hehe..gelak laa..tp kesian gak kat cikgu tu..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. orang malas banyak alasan...

    ReplyDelete
  6. alasan nya logik kan..
    hhhah

    ReplyDelete
  7. HAHA. okay, paper kosong jela ni ?

    ReplyDelete
  8. cis! dulu time sekolah belalang selalu kena tibai sebab x siapkan drawing...klu dulu ade citer ni, sure belalang dah selamat klu guna alasan nih :-p

    ReplyDelete
  9. kak sofya: hehe..mmg pun.. :)

    kak diana: tu laa..sib baik dia bg alasan yg logik..hehe

    sulastri: amacam??pernah anta paper kosong x??hehehe

    belalang: hehehe..kira nasib x baik laa..tp best gak klu guna alasan nie kan??hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  10. adoi laaaa... pandai betol encek stider ni buat lawak, heheee

    ReplyDelete
  11. naz: lawak nie bukan aku yang buat..hanya meyampaikan untuk bahan ketawa ketika duka..hahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  12. ehehe...jawapan org malas...tp agak kreatifla cr die berfikir... ;)

    ReplyDelete
  13. kalaulah boleh buat cm2 kan?sukanya hato.coz jat plg fail bab melukis.

    ReplyDelete
  14. shee: haha..btul2..hehe :)

    jat: sama laa kita..lan pun xpandai nk melukis..hehe..bleh guna alasan nie..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete