Status

Kepada yang ada facebook mintak tolong korang Like Strider Buzz okay tak? Thanks kepada yang dah like..Nanti kalau ade topik kita berdiskusi di sana. :D

Strider Buzz

Tuesday, July 22, 2014

#1456 - Kad Hari Raya

Hye Readers,

Hari Raya Aidilfitri semakin tiba dan aku akan buat short entry mengenai Kad Hari Raya. Aku ada menerima beberapa keping kad Hari Raya dari a few blogger dan ucapan terima kasih aku ucapkan. Insyallah akan aku balas semula kad raya tersebut.



Berbalik kepada cerita kad Hari Raya ini, di sini aku ingin mengambil kesempatan untuk korang request kad Hari raya daripada aku. Kepada sesiapa yang berminat untuk menerima kad Hari Raya daripada aku, sila emailkan alamat dan nama penuh anda dengan tajuk "Kad Raya Striderbuzz" supaya aku tak terlepas pandang email korang semua ke azlan.strider7@gmail.com

Tidak perlu buat entry dan tiada limitation terhadap berapa ramai yang menerima Kad Raya aku ini. Jadi kepada mereka yang ingin mengumpul kad raya, jangan lepaskan peluang ini untuk menerima kad raya dari Azlan Strider. 

Setakat dulu entry aku buat kali ini, Maaf kepada mereka yang aku tak sempat BW sepanjang Ramadhan ini. Insyallah aku akan kembali aktif BW selepas raya nanti. Selamat Berpuasa semua...

Regards,
-Strider-

AUTOPUBLISHED ENTRY

Monday, July 21, 2014

#1455 - MH17 Alih Tumpuan Masyarakat Daripada Gaza

Hye Readers,

Aku rasa pasti ramai yang dah tahu berita tradik yang menimpa MAS apabila sebuah pesawatnya #MH17 yang dilaporkan hilang sebelum didapati terhempas berhampiran dengan sempadan Ukraine dan Rusia. Kejadian malang yang menimpa itu pasti menarik perhatian dunia apatah lagi ia bukan sekadar kemalangan biasa tetapi seperti satu tindakkan terrorism.

Coverage yang melibatkan kemalangan itu sudah tentu tinggi kerana ia melibatkan sebuah pesawat Malaysia juga rakyat Malaysia. Sebelum kejadian itu, tumpuan negara teralih kepada GAZA yang sedang diserang teruk oleh rejim Zionis. Kejadian ini juga menjadikan ada yang merasakan tumpuan rakyat kita teralih kepada MH17 dan coverage untuk Gaza semakin berkurangan.



Gambar diatas merupakan satu petikan yang kononnya dikatakan milik Tun Dr M yang sering berlegar di whatsapp, twitter dan facebook.. Sebenarnya aku tak percaya yang quote itu dikeluarkan oleh Tun Dr M kerana aku rasa quote itu milik orang lain yang menggunakan gambar Tun Dr M sebagai pelaris qoute itu.

Penulis quote itu jelas tidak mengambil tahu tentang isu antarabangsa jika ia mengatakan yang perhatian dunia telah beralih dari Gaza ke sempadan Ukraine - Rusia iaitu tempat terlibat kemalangan MH17. Semalam dalan IG aku, sempat aku share protest rakyat United Kingdom terhadap keganasan Israel.

Jangan dilupakan ini merupakan petikan akhbar antarabangsa.

Malah bukan sahaja di London, perkara yang sama juga berlaku di kebanyakkan bandar bandar besar lain seperti Paris, Chicago, San Francisco, Sydney, Vienna dan banyak lagi. Gambar gambar yang korang bakal lihat dibawah ialah koleksi demonstrasi di seluruh dunia terhadap kekejaman Israel kepada Palestin.








Setelah melihat gambar-gambar diatas, adakah anda merasakan yang Yahudi berjaya untuk mengalih perhatian masyarakat terhadap apa yang berlaku di Gaza kepada konflik Ukraine dan juga Russia? Jika anda rasa ya, ini bermakna anda dan hanya segelintir sahaja berfikiran begitu kerana bagi aku, aku masih boleh fokus kepada isu Ukraine-Rusia dan Israel - Palestin dalam masa yang sama.

Sebenarnya aku kurang mengambil perhatian tentang berita dunia tetapi jika korang kata konflik Ukraine Rusia merampas "headline" apa yang berlaku di Gaza, ingatlah bahawa sebelum ini Gaza juga telah mencuri "headline" konflik Ukraine dan Russia.

Regards,
-Strider-

Thursday, July 17, 2014

#1454 - Playlist Lagu Raya

Hye Readers,

Semakin dekat untuk kita berhari raya, schedule aku makin tak menentu. Memang menjadi trend setiap bulan Ramadhan, kadar aku blogging tidak menentu. Mungkin sebab kekenyangan selepas berbuka membuatkan aku menjadi malas untuk blogging. Sekarang pun aku BW ikut yang mana sempat jer. Insyallah selepas raya aku akan kembali seperti biasa insyallah.

Semakin nak dekat raya ini juga semakin kerap kita mendengar lagu raya. Tetapi bagi aku, lagu raya yang terbaik adalah lagu raya yang klasik. Aku tak tahu kenapa aku sukar untuk suka kepada lagu raya yang baru. Mungkin jugak kerana setiap lagu raya mempunyai kenangan tersendiri kot.



Apa yang korang lihat nie merupakan playlist lagu raya yang aku pasang kat opis. Sebenarnya aku baru saja pasang lagu ini hari ini sebab nak memberi mood raya walaupun budak KL macam aku nie, every year raya sama sahaja.

Korang pulak suka yang macam mana??Adakah lagu raya klasik menjadi pilihan atau pun lagu baru?Mungkin ada diantara korang yang suka dua-dua atau pun tak suka lagu raya langsung. Kepada sesiapa yang tak ada idea lagu apa nak download raya nie, mungkin boleh jadikan playlist ini sebagai rujukan. Dijamin 100% sedap untuk didengar..hahahaa

Regards,
-Strider-\

From Other Blogger!!!

Other Best Entry

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...