Status

Kepada yang ada facebook mintak tolong korang Like Strider Buzz okay tak? Thanks kepada yang dah like..Nanti kalau ade topik kita berdiskusi di sana. :D

Strider Buzz

Tuesday, August 19, 2014

#1465 - Nahas Projek MRT : Jangan Keliru

Hye Readers,

Aku rasa hampir semua orang dah tahu mengenai kemalangan yang membabitkan projek MRT di site Kota Damansara. Kalau ada yang miss the story, semalam telah berlaku kemalangan di salah satu tapak pembinaan MRT dan sebanyak 3 orang dikhuatiri mati apabila dihempap oleh konkrit seberat 300 tan.



Dalam kejadian jam 8.30 malam itu, tiga lelaki terbabit sedang melakukan kerja-kerja pemasangan satu bahagian konkrit pada ketinggian 38 meter bersama seorang lagi pekerja apabila ia terlucut daripada tiangnya dan jatuh ke tanah.

Klau tak silap aku, ini merupakan pertama kali projek MRT terlibat dengan kemalangan  yang melibatkan nyawa orang. Kenapa aku kata jangan keliru ialah kerana sebelum ini memang ada kemalangan berlaku tapi ia merupakan daripada projek penyambungan projek LRT dan ia totally different projek dengan MRT. 

Banyak kemungkinan kenapa kemalangan boleh berlaku dalam projek-projek besar macam nie, dan tak adil kalau kita judge siapa salah sebelum sebarang siasatan terperinchi dijalankan. Buat masa sekarang. kawasan tapak pembinaan tersebut ditutup dan kerja-kerja diberhentikan buat sementara waktu.

Regards,
-Strider-

Saturday, August 16, 2014

#1464 - 10 Selfie Sebelum Maut

Hye Readers,

Hidup dan mati bukan terletak di tangan kita. Kita tak tahu apa perkara yang terakhir yang kita lakukan sebelum kita mati. Untuk entry kali ini aku akan share ngan korang 10 orang yang selfie pada saat-sat akhir hidup mereka.

Ada diantara mereka yang pure accident dan ada juga yang sebenarnya boleh dielakkan. Aku tak judge apa mereka buat tapi just share ngan korang supaya yang baik kita jadikan sempadan dan yang kurang baik dijadikan tauladan.


1 - Tidak Takut pada Ketinggian
Xenia Ignatyeva mengambil selfie dari jambatan  setinggi 28 kaki dari aras tanah untuk menarik perhatian rakan-rakannya. Gadis Rusia yang berusia 17 tahun itu hilang imbangan dan jatuh pada kabel yang akhirnya mati kerana terkena kejutan elektrik.


2 - Jenni Rivera 
Pada bulan Disember 2012 bintang pop Mexico Jenni Rivera dan rombongan jelajah (tour)  beliau mengambil selfie ini sebelum berlepas dengan jet peribadi yang kemudianya terhempas. Tiada yang terselamat dalam kejadian tersebut.


3 - Happy
Aku letak tajuk happy dalam gambar ini kerana pada 26 April, 2014 Courtney Sanford memuatnaik gambar ini ketika dia mendengar lagu Pharrel Williams 'Happy' semasa memandu melalui North Carolina, Tidak lama kemudian dia merempuh sebuah  lori dan kemalangan ini terbukti membawa maut padanya.


4 -  Jadiel 
Ini adalah selfie diambil oleh seorang reggaeton Mexico yang  terkenal, Jadiel, ia dimuat naik ke Instagram sebelum dia mengalami kemalangan motosikal maut di New York pada bulan Mei, 2014.


5 -  MH17 Selfie 
Mungkin ada diantara korang perasan gambar yang ini iaitu gambar Gary Slok dan ibunya mengambil selfie sebelum berlepas dari Amsterdam dengan menggunakan penerbangan Malaysia Airlines (MAS) MH17, yang ditembak jatuh di Ukraine pada bulan Julai, 2014.

6 -  pistol Selfie
Seorang gadis  berusia 21 tahun Oscar  Otero Aguilar kehilangan nyawanya apabila dia cuba untuk mengambil selfie dengan pistol untuk laman Facebook beliau pada bulan Julai 2014. peminat senjata dari Mexico ini telah secara tidak sengaja menembak dirinya sendiri di kepala dan mati di tempat kejadian.


7 - Selfie Sungai
Seorang gadis berusia 13 tahun bernama Karen Hernández mahu mengambil selfie di tebing sungai El Tunal dalam Durango, Mexico. Malangnya dia jatuh ke dalam sungai dan lemas; anggota bomba berjaya menemui mayatnya pada bulan Julai.


8 - Atas Keretapi
Pada March 2014 seorang lelaki berusia 21 tahun meninggal dunia di Jaen, Sepanyol terkena kejutan elektrik apabila dia memanjat ke puncak keretapi untuk mengambil selfie.


9. Gadis Iran
Kedua -dua gadis iran ini sedang cuba mengambil selfie sambil menyanyi sebelum terlibat dengan kemalangan.


10 - Selfie Tebing Laut
Sepasang kekasih dari Poland cuba mengabadikan gambar selfie di tebing laut bertempat di Portugal pada 10 Ogos 2014. Malangnya mereka berdua tergelincir dan menemui ajal merka.

Itu antara 10 selfie di saat saat terakhir hidup mereka. Boleh dikatakan hampir kesemuanya adalah disebabkan kemalangan. Memang ada yang boleh dielakkan tetapi ada juga yang memang pure accident, tepulang kepada anda untuk menilai.

Regards,
-Strider-

Monday, August 11, 2014

#1463 - Mayfair Body Bodyline August Promotion

Hye Readers,

Bagi wanita diluar sana siapa yang tak mengenali Mayfair Bodyline kan??? Dengan pengalaman melebihi 29 tahun, Mayfair Bodyline telah banyak membantu wanita diluar sana untuk mendapatkan bentuk badan yang mereka idamkan.



Mayfair Bodyline Specialist ini merupakan salah satu slimming centre yang terkenal di Malaysia. Mayfair juga telah menjadi kepercayaan wanita turun temurun dan juga merupakan pelopor kepada industri slimming centre di Malaysia.

Melalui laman web mereka, sempena ulangtahun mereka yang ke 29 pada bulan Ogos ini,  Mayfair menawarkan ekslusif promotion dengan harga RM 29 untuk 5 program yang ditawarkan. Ia sudah tentu menjadi tawaran yang menarik bagi mereka yang belum pernah pergi Mayfair Slimming Centre ini.

Untuk maklumat lanjut, korang boleh lawati Mayfair melalui link dibawah:

Website : http://www.mayfairbodyline.com/
Facebook : https://www.facebook.com/mayfair.bodyline.fans/timeline

Sebelum aku mengakhiri entry ini, aku ingin mengucapkan jutaan terima kasih juga kepada pihak Nuffnang dan juga Mayfair Bodyline atas kempen CPUV yang sedang berlangsung di dalam blog ini. 

Regards,
-Strider-

From Other Blogger!!!

Other Best Entry

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...